Seria "Liga Florilor MOL - Jurnal de pauză competițională" continuă și astăzi cu cea de-a treia parte. Dacă ați ratat celelalte părți (Partea I - AICI și Partea a II-a - AICI), aceasta este seria în care vorbim cu protagonistele Ligii Florilor MOL pentru a vedea cum își petrec timpul în această pauză competițională forțată de situația în continuă desfășurare a corona virus. Astăzi am luat legătura cu:

Bianca Tiron (HC Dunărea Brăila), Jelena Trifunovic (SCM Rm Vâlcea) și Elena Raluca Dăscălete (CS Rapid București)

  • Cum te antrenezi în această perioadă de pauză competițională?

Bianca Tiron: Fac în fiecare zi câte ceva. Avem un program individual de pregătire pentru a mă menține cât de cât în formă și încerc să improvizez.

Jelena Trifunovic : Sunt norocoasă să am o bicibletă de interior care mă ajută să fac partea de cardio. Altfel mi-ar fi foarte greu să fac altceva pentru că toate sălile sunt închise în orașul meu și îmi este greu să alerg datorită problemelor la tendon. Exercițiile de forță le fac cu sticle de apă și ce mai găsesc prin casă sau prin curte.

Elena Raluca Dăscălete : Individual, acasă, făcând programul pe care l-am primit de la echipă și în locuri cât mai ferite de aglomerație.

 

  • Ce-ți lipsește cel mai mult din Liga Florilor MOL?

Bianca Tiron: Cel mai mult îmi lipsesc suporterii care au fost tot timpul alături de noi și toate senzațiile pe care mi le oferea un meci de handbal sau un antrenament.

Jelena Trifunovic :Cel mai mult îmi lipsesc meciurile, sentimentul pe care îl am în timpul acestora.

Elena Raluca Dăscălete: Cel mai mult îmi lipsesc meciurile, antrenamentele cu echipa și nu în ultimul rând suporterii noștri.

 

  • Care au fost cele mai importante lucruri pe care le-ai cumpărat?

Bianca Tiron: Nu am făcut foarte multe cumpărături, doar strictul necesar și alimente care să reziste mai mult, făină, orez, paste, etc.

Jelena Trifunovic : Am cumpărat câteva lucruri care mă ajută cu antrenamentele din această perioadă.

Elena Raluca Dăscălete: Nu am cumpărat nimic în plus față de cumpăram ăn mod normal.

 

  • Cum iți petreci timpul liber?

Bianca Tiron: Îmi petrec timpul liber alături de familie, jucându-ne, discutând, iar când ne plictisim facem mișcare cu toții. 

Jelena Trifunovic : Îmi petrec timpul cu familia. Cred că singurul lucru bun în această situație este că putem petrece mai mult timp cu familia noastră decât de obicei. Mai fac lucruri prin casă, merg pe distanțe lungi, prin natură, merg cu bicicleta, etc.

Elena Raluca Dăscălete: Încerc să evit pe cât posibil ieșirile. Stau cât mai mult în casă, mă uit la seriale pe Netflix, citesc și fac exerciții să-mi mențin tonusul.

 

  • Care e mesajul tău pentru fanii Ligii Florilor MOL

Bianca Tiron: Îi rog din tot sufletul să rămână în casă, să aibă răbdare, să iasă doar dacă este absolut necesar pentru că numai așa putem împiedica răspânidrea virusului.

Jelena Trifunovic: Să stea acasă, să respecte toate regulile, să se gândească la ei, la familiile lor și la toți ceilalți. Să aibă puțină răbdare chiar dacă această perioadă durează mai mult decât ne-am fi dorit și să folosească acest timp în cel mai bun mod posibil.

Elena Raluca Dăscălete: Să respecte regulile de igienă, să stea cât mai mult posibil în casă, iar când toată această situație neplăcută se va termina să ne bucurăm de handbal împreună.