"Handbal cu părinții"

 "Vino cu părinții la meciul România - Polonia" este invitația adresată de Federația Română de Handbal suporterilor români.

Părinții sunt cei care au cunoscut gloria handbalului masculin românesc alături de un Gruia, Gațu, Birtalan, Stângă, sau Munteanu iar super meciul România - Polonia reprezintă un excelent prilej de a le readuce bucuria handbalului mare, pentru că marchează întoarcerea României în lupta cu cele mai mari puteri mondiale.

   

Cu un nou selecționer bancă, Xavi Pasqual (antrenorul celebrei Barcelona) și cu un lot întinerit în perspectiva JO 2020, România înfruntă Polonia, medaliată cu bronz la ultimul Campionat Mondial.

 

Pentru acest meci, FRH a pus în vânzare pachetul "Handbal cu părinții": 3 bilete la preț de 2 - valabil pentru toate categoriile de bilete. 

La Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, duminică 6 noiembrie, ora 20.00, românii de toate vârstele sunt așteptați să strige împreună “Hai, România!”

Biletele s-au pus deja în vânzare în rețeaua Eventim online (http://www.eventim.ro/ro/bilete/handbal-romania-polonia-cluj-napoca-sala-polivalenta-444508/event.html?co=rou&cm=3) și la partenerii Eventim: Orange Shop Cluj, Carrefour Voiaj Cluj, Librăria Cărturești, magazinele Germanos, Humanitas Cluj, OMV Florești, OMV Mănăștur, OMV Mărăști, OMV Ring Road, OMV Turzii, OMV Vuia și Vodafone.

Biletele au prețuri între 10 lei și 60 lei, existând și pachete VIP la prețul de 200 lei. Începând de vineri, ele se pot procura și de la casele de bilete ale Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Xavier Pascual, selecționer România: Părintii mei aveau un bar în Barcelona și, din acest motiv, trebuiau să muncească în toate weekend-urile. Făceau cu schimbul pentru a mă putea duce pe mine la meci. Știau cât de important era pentru mine ca ei să fie prezenți la meciuri sau măcar să văd că încearcă să îmi fie alături. Unul dintre lucrurile pe care mi-l amintesc este acela că, la terminarea partidelor, îi auzeam pe ceilalți părinți felicitându-și copiii pentru golurile marcate în acel meci. În schimb, tatăl meu îmi punea mereu aceeași întrebare: <te-ai bucurat de acest joc?> Pentru el nu rezultatul era important, ci faptul că mă vedea pe mine fericit. Un alt detaliu pe care mi-l amintesc este că antrenorul nostru ne ducea să vedem meciurile Barcelonei. Pentru noi era ca o excursie. Toate acestea m-au atras către handbal, iar handbalul mi-a dat totul în această viață.

 

Fiul unei foste mare handbaliste din Baia Mare (Maria Pop), interul Alexandru Csepreghi (US Creteil) a salutat inițiativa FRH. "Am fost la handbal împreună cu mama încă de când eram bebeluș și probabil de aceea iubesc așa mult acest sport. Îmi aduc aminte și primele meciuri pe care le-am văzut. cu ea. Era pe vremea Minaurului și sala era mereu arhiplină și atmosfera senzațională. Fiind mai mic mă strecuram printre schelele metalice din sală și găseam loc. Le recomand așadar fanilor să își aducă părinții la handbal. Lucrurile s-au schimbat în bine, avem un antrenor de mare calibru, o nouă mentalitate și cred că le putem oferi spectatorilor un handbal frumos, de nivelul celor din Champions League de la TV!"

 

Fiul unui fost portar, Mihai Popescu consideră că experiența vizionării unor show-uri sportive împreună cu familia este unică. "Am mers de mic la meciuri de handbal împreună cu tatăl meu. Era ceva spectaculos și probabil de aceea i-am urmat cariera. Îmi place ideea proiectului, cred că tinerii și cei care urmăreau generațiile campioane mondiale pot găsi acum puncte în comun. Ne dorim în tribună fani de toate vârstele, de la copii la bunici", a punctat Mihai Popescu.