In 2016, Romania intra pe harta organizatorilor de competitii majore ale handbalului mondial

Pe 21 august la Bucuresti, Michael Wiederer, Secretar General al EHF, Alexandru Dedu, Presedintele FRH si Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, vor pune piatra de temelie la constructia noii sali polivalente din Bucuresti.

Oficialul austriac revine in Romania dupa multi ani, la invitatia Presedintelui Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, atat pentru a da startul inceperii constructiei noii sali, cat si pentru o serie de intalniri de lucru cu oficialitati din Romania, inclusiv cu Primul Ministru, Victor Ponta. Cu aceasta ocazie va participa si la Trofeul Bucuresti .

„Vizita Secretarului General al EHF este o mare realizare pentru noi si, deopotriva, o confirmare a increderii EHF in viitorul handbalului romanesc. Evenimentul este cu atat mai important cu cat da startul lucrarilor de ridicare a noii sali polivalente din Bucuresti, ce va putea gazdui competitii handbalistice majore la nivel international.

Ma bucura foarte mult si promisiunea Primariei Generale a Capitalei ca in primavara anului 2016 lucrarile se vor finaliza si astfel in doi ani de zile Romania va putea candida in cursa prezentelor pe harta competitiilor internationale si in calitate de gazda.”

Alexandru Dedu,
Presedintele Federatiei Romane de Handbal