Victorie trista pentru tricolori!

Romania a batut Austria la doar trei goluri diferenta, scor 32-29 (15-15), si pierde astfel dramatic in proportie de 99% barajul pentru Campionatul Mondial din 2017. Tricolorii au ratat aruncarea decisiva chiar in ultimele secunde ale partidei!

In tur, austriecii s-au impus cu 27-24 si vor merge foarte probabil in play-off gratie golurilor mai multe marcate in deplasare. Partida retur s-a desfasurat la Baia Mare in prezenta unei sali arhipline cu 2000 spectatori.

Au marcat pentru Romania: Ramba 7, Mocanu 7, Ghionea 5, Fenici 4, Sadoveac 4, Csepreghi 3 si Racotea 2.

Prima repriza a fost foarte echilibrata. Raul Santos, unul dintre multi jucatori naturalizati ai oaspetilor, a dovedit ca nu degeaba joaca in Bundesliga, cel mai puternic campionat din lume. Extrema stanga ne-a marcat 6 goluri pana sa se accidenteze grav si sa fie scos pe brate de cochipieri pe finalul primei parti.

Dupa reluare, Romania a pus stapanire pe joc gratie unui alt jucator din Bundesliga, Ionut Ramba. Tunarul Romaniei a terminat partida insa cu 10 minute mai devreme, primind cartonasul rosu pentru trei eliminari de 2 minute. Cu sase minute inainte de ultimul fluier, elevii lui Aihan Omer se distanteaza la sase goluri pe tabela, dar finalul le apartine oaspetilor. In ultimele secunde, Sadoveac arunca peste o poarta la o faza la care se putea dicta si lovitura de 7 metri.

Dupa ultimul fluier al brigazii de arbitrii, jucatorii Romaniei au fost aplaudati minute in sir de publicul baimarean pentru prestatia din meciul cu Austria.

In ultima runda a grupei 2 de calificare, desfasurata in acest weekend, Romania joaca in deplasare cu Italia, iar Austria intalneste pe teren propriu slab cotata reprezentativa a Finlandei si doar o minune poate schimba configuratie finala a clasamentului grup
 
Ionut Iancu (portar Romania)

Aihan Omer (selectioner Romania)

Dan Racoțea (inter Romania) 

Tobias Wagner (pivot Austria)
Patrekur Johannesson (selectioner Austria)