Romania incepe campania pentru Mondiale!

Nationala masculina disputa in aceasta saptamana primele doua meciuri din grupa 2 de calificare la Campionatul Mondial din 2017.

Primul hop, si cel mai dificil totodata, este miercuri, de la ora 21.25, in deplasare cu Austria. O prezenta constanta din 2010 la turneele finale, adversarii beneficiaza de mai multi jucatori legitimati in Bundesliga, cel mai puternic campionat din lume, si de multi jucatori naturalizati din Ungaria, Lituania si tarile ex-iugoslave.

Pentru dubla cu Austria si Italia, selectionerul Aihan Omer a mizat pe un lot cu multi jucatori experimentati, cativa prezenti si in mandatul sau precedent la echipa nationala.

Inainte aplecarii spre Viena, tricolorii au vizionat un meci al Austriei impotriva Spaniei, campioana mondiala din 2013.  Pivotul Marius Novanc spune ca Romania poate realiza surpriza daca se va feri de contraatacurile extremelor austriece.

Interviu Marius Novanc, pivot Romania

Dupa o perioada cu multe conflicte la nationala masculina, Aihan Omer a readus linistea in sanul echipei si majoritatea vedetelor au revenit la sentimente mai bune fata de tricolor. Tehnicianul a lucrat mult in ultimele zile la capitolul motivational cu elevii sai. 

Interviu Aihan Omer, selectioner Romania

Ajuns la 35 ani, conducatorul de joc Marius Stavrositu a facut parte si din lotul lui Aihan Omer la Mondialele din Croatia 2009. Constanteanul vrea sa puna acum umarul la o noua calificare a nationalei la un turneu final.

Interviu Marius Stavrositu, centru Romania

Dupa meciul cu Austria, tricolorii se vor intoarce la Calarasi, unde vor pregati partida de duminica cu Italia. Din grupa noastra mai face parte si cosmarul Finlanda, echipa ce ne-a eliminat anul trecut din preliminarile pentru Euro 2016.  Cvadrupla campioana mondiala, Romania a participat ultima oara la un turneu final in 2011 (Campionatul Mondial Suedia). La Europene ultima calificare dateaza din 1996, in timp ce la Jocurile Olimpice ultima borna este Barcelona 1992, cand pe teren se afla si actualul presedinte Alexandru Dedu.