Centrul Olimpic de Tineret Brașov 

Cu bucurie vă informăm că a luat ființă Centrul Olimpic de Tineret Brașov pentru disciplina handbal masculin. Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în colaborare cu Federația Română de Handbal, au pus bazele acestei structuri în conformitate cu strategia de dezvoltare a sportului a C.O.S.R. Menționăm că este un pionierat al Centrelor Olimpice de Tineret pentru jocurile de echipă.

F.R.H. a sesizat necesitatea înființării C.N.O.T., datorită faptului că trecerea jucătorilor de la juniorat la seniori este, în mare parte, dificilă, iar tineri cu reale calități și în care a fost investit un important volum de muncă și importante resurse materiale nu își puteau continua activitatea sau, și mai rău, abandonau sportul. Considerăm C.N.O.T. o continuare firească a Centrelor Naționale de Excelență, ținând cont că se adresează tinerilor între 18 și 23 de ani, iar obiectivul declarat este de a pregăti sportivii pentru a face parte din Echipele Olimpice și Naționale.

C.N.O.T. Brașov va participa în Divizia A sub titulatura de „C.S.U. C.N.O.T. Brașov” și va putea promova în Liga I, în cazul în care își câștigă acest drept prin poziționarea în campionat.

Mulțumim C.O.S.R. pentru initiațivă și pentru finanțarea acestui proiect. Apreciem modul în care Președintele C.O.S.R., Domnul Alin Petrache, Domnul Secretar General Ioan Dobrescu, cât și Comisia Tehnică a C.O.S.R. au răspuns necesităților handbalului.

Mulțumim Universității Transilvania Brașov, Domnului Rector Ioan Vasile Abrudan, pentru facilitățile acordate și pentru sprijinul oferit în pregătirea universitară a sportivilor noștri.

Mulțumim Domnului Președinte al C.S.U. Brașov, Gabriel Calancea pentru că, sub tutela Clubului pe care îl reprezintă, C.N.O.T. Brașov va participa în competiție.

Și, nu în ultimul rând, mulțumim Consiliului Local și Comunității brașovene pentru tot sprijinul acordat în demararea acestui proces.

Considerăm această inițiativă un real succes în scopul realizării doleanțelor noastre de a continua istoria frumoasă a Handbalului Românesc și de transforma Handbalul în Sport Național.