Festival de Handbal pe Plaja la Mamaia

Federatia Romana de Handbal a organizat in weekend, pe plaja din Mamaia, un Festival de Handbal pe Plaja. Au participat 11 echipe la masculin si cinci la feminin.

Evenimentul s-a desfasurat in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta si Asociatia Judeteana de Handbal Constanta.

La festival, au concurat si echipele nationale de tineret (feminine şi masculine U19), care vor participa la Campionatul European din Spania, in perioada 26 iunie – 5 iulie, concursul de la Mamaia fiind astfel si un bun prilej de verificare.

Ambele finale au avut nevoie de lovituri de departajare. La feminin, nationala de tineret s-a impus in fata celor de la Neptun Constanta, iar la masculin veteranii de la HCP Constanta au realizat supriza in fata reprezentativei de tineret a Romaniei.

Echipe participante:

Feminin - CSS 1 Constanta 1, CSS1 Constanta 2, Neptun, Romania 1 si Romania 2.

Masculin – Romania 1, Romania 2, Gambier Constanta, CS Navodari, Fantastici Constanta, HCM Constanta, CSS Medgidia, Axiopolis Cernavoda, CSS1 Constanta, HCP Constanta (veteran) si EVO Bucuresti.

Training cu lector EHF

Pentru a dezvolta handbalul pe plaja din Romania, Federatia Europeana ne-a trimis in aceste zile pe litoral un antrenor specialist. Turcul Burak Tezcan a facut cursuri teoretice si practice (initiere, pregatire fizica si tactica, notiuni de regulament) cu antrenorii romanisi a supervizatapoi competitia.

Handbalul pe plaja in Romania are un mare potential. Fata de anul trecut, observ deja progrese considerabile in randul jucatorilor ca tehnica si tactica. Daca se vor organiza mai multe competitii in anii urmatori si va exista infrastructura, Romania poate deveni o forta in beach handball – a declarat oficialul EHF.

Aihan Omer a premiat campionii de la mini-handbal

Aflat in vacanta, selectionerul nationalei masculine de handbal indoor a asistat la mai multe partide de la Festivalul de Handbal pe Plaja. Omer i-a premiat totodata pe campionii nationali de mini-handbal de la Happy Kids Medgidia, printre care s-a aflat si nepotul sau.

Handbalul pe plaja e un sport spectaculos si, fiind constantean, imi place sa il urmaresc. Un jucator valoros de handbal poate face fata atat indoor, cat si pe nisip. La handbal in sala, suntem pe un drum bun cunationala masculina si ne dorim sa revenim unde am fost candva. Desi avem drum lung de parcurs si ne trebuie rabdare, eu sunt optimist ca pot readuce Romania la o editie a Jocurilor Olimpice. – a precizat Aihan Omer.

Handbalul pe plaja, condus de o campioana a Italiei

O fosta mare jucatoare de handbal, Nicoleta Ivan a primit de la presedintele Alexandru Dedu sarcina de a dezvolta handbalul pe plaja in Romania. Jucatoare si apoi antrenoare in Italia, acolo unde a devenit campioana a Italiei la handbal pe plaja cu formatia din Salerno, Nicoleta Ivan a explicat strategia FRH in beach handball pentru anii urmatori.

In 1998, pe cand activam in Italia, am iesit campioana nationala inca din primul meu an de handbal pe plaja. A fost un sentiment extraordinar si m-am indragostit definitivde acest sport. In Romania, suntem inca inceput, dar pana acum totul e in grafic. In 2018 handbalul pe plaja va fi in inclus in premiera in programul Jocurilor Olimpice de Tineret, cu sanse sa devina apoi sport olimpic. Obiectivul imediat este sa cream o nationalaputernica cu care sa participam la aceastacompetitie – a precizat Nicoleta Ivan, responsabila beach handball FRH.

Nationalele sub 19 ani ale Romaniei au primit un wild-card din partea EHF pentru Campionatul European de la Lloret (Spania) si vor participa astfel pentru a doua oara la un turneu final international dupa experienta din 2014. Romania se afla in grupa atat la feminin, cat si la masculin, cu Rusia, Spania si Elvetia.

VIDEO - turneu masculin

VIDEO - turneu feminin

 

Interviu capitan nationala feminina

Interviu capitan nationala masculina

Interviu Nicoleta Ivan, responsabila beach handball FRH

Aihan Omer la handbal pe plaja

Interviu Aihan Omer

Lovituri departajare baieti

Lovituri departajare fete

Festivitate de premiere