20 DE ANI DE LA TITLUL MONDIAL DE TINERET DIN BRAZILIA

Federația Română de Handbal va marca în această săptămână unul dintre cele mai importante momente din istoria handbalului feminin modern. Se împlinesc 20 de ani de la performanța extraordinară a Naționalei de Tineret care a devenit Campioana Mondială în anul 1995, la Arcaju în Brazilia. Această performanță a reprezentat punctul de plecare spre profesionalism al unei generații de handbaliste stelare care au făcut istorie pentru România.

 Federația Română de Handbal va organiza un moment unic pentru a sărbători această performanță, o reîntâlnire a jucătoarelor și staff-ului naționalei de la acea dată cu publicul român. Momentul va avea loc în pauza meciului de sâmbătă 13 iunie, dintre România și Serbia, în Sala Sporturilor de la Cluj-Napoca. Spectatorii se vor întâlni cu câteva dintre cele mai mari vedete ale handbalului românesc, dar și cu antrenorii care au adus cea mai importantă medalie pentru România.

 Iată lotul Campioanei Mondiale din 1995: Magdalena Urdea, Narcisa Lecușanu (Cristache), Stăncuța Ghionea (Guiu), Simona Țuțuianu (Gogârlă), Carmen Nițescu, Carmen Amariei, Alina Dobrin, Steluța Lazăr (Luca), Ildiko Kerekes, Cristina Mihai, Luminița Stroe, Roxana Berilă (Negovan), Elena Iorgu (Moisa), Irina Neagu, Olimpia Vereș. Antrenor principal: Dinu Cojocaru. Antrenor secund: Ioan Baban, Antrenor federal: Remus Drăgănescu. Masor: Niculae Mătăsaru.

 Vă așteptăm la Cluj-Napoca să le salutăm împreună pe câteva dintre sportivele care în ultimii ani au adus importante performanțe handbalului românesc, nu numai la nivel de națională. dar și la nivel de club. Ele sunt o parte din istoria noastră, din tradiția sportului nostru și cele care astăzi asigură continuitatea pentru noile generații de handbaliste. Exemplul lor de devotament este urmat de noile generații, iar Federația salută faptul că toate echipele naționale de tineret și juniori și-au atins obiectivele de calificare la competițiile europene și mondiale. Iar sâmbătă suntem convinși că naționala de senioare li se va alătura cu o performanță unică în istoria handbalului, prezența la toate edițiile Campionatelor Mondiale.. 

1. Urdea Magdalena
2. Lecusanu (Cristache) Narcisa
3. Ghionea (Guiu) Stancuta
4. Țuțuianu (Gogârlă) Simona
5. Nițescu Carmen
6. Amariei Carmen
7.Dobrin Alina
8. Lazar (Luca) Steluta
9. Kerekeș Ildiko
10. Mihai Cristina
11. Stroe Luminita
12. Berilă (Negovan) Roxana
13. Iorgu (Moisa) Elena
14. Neagu Irina
15. Vereș Olimpia

Antr. Principal Cojocaru Dinu
Antr. Secund Baban Ioan
Maseur Matasaru Niculae
Antr. Federal Draganescu Remus