Având in vedere regulamentele de desfășurare a competiÈ›iilor de juniori în sezonul competiÈ›ional 2024 – 2025 È™i a prevederii art. 3.9 din acestea care precizează faptul că PrezenÈ›a antrenorilor la cursurile anuale de perfecÈ›ionare a antrenorilor de juniori organizate de F.R.H. – sau parcurgerea acestuia - este obligatorie. Este interzisă conducerea jocurilor din picioare de către oficialii care posedă Carnet de delegat”, FederaÈ›ia Română de Handbal prin Departamentul de CompetiÈ›ii, va acorda viză anuală pe carnetele de antrenori doar celor care au fost prezenÈ›i/au parcurs cursul anual de perfecÈ›ionare al antrenorilor È™i au susÈ›inut testarea de final în urma căreia au fost declaraÈ›i ”promovat”.

Comisia Centrală de Arbitri (prin arbitrii delegaÈ›i la jocuri) va verifica vizele anuale pe carnetele antrenorilor de juniori care participă în campionatele naÈ›ionale. Lipsa acesteia presupune încălcarea prevederilor articolului de mai sus, având drept consecință imposibilitatea de a conduce propriile echipe.

De asemenea, vă atragem atenÈ›ia că este interzisă conducerea echipelor – din picioare - de către posesorii carnetelor de delegaÈ›i. Acest lucru reprezintă abatere disciplinară È™i va fi sancÈ›ionată ca atare. La finalul jocului, arbitri vor întocmi raport suplimentar în cazul în care au întâlnit situaÈ›ii în care antrenorii nu posedă viză anuală care să demonstreze prezenÈ›a/parcurgerea cursului de perfecÈ›ionare.