Federația Română de Handbal își ia rămas-bun de la Iryna Glibko, un suflet nobil și un simbol al handbalului, plecată dintre noi azi, 28 august 2024.

Cu inimile cernite și sufletele împovărate de durere, Federația Română de Handbal anunță cu profundă tristețe pierderea fulgerătoare a celei care a fost Iryna Glibko, o jucătoare excepțională și un om de o rară noblețe, care ne-a părăsit mult prea devreme, la vârsta de doar 34 de ani.

Iryna Glibko nu a fost doar o sportivă extraordinară, ci și o sursă de inspirație pentru toți cei care au avut privilegiul de a o cunoaște. De-a lungul anilor, pe terenul de handbal, Iryna a dat tot ce a avut mai bun, transformându-și talentul în artă și pasiunea în legendă. Prin determinarea, curajul și zâmbetul său cald, ea a adus lumină în viața colegilor, a antrenorilor și a fanilor, rămânând în amintirea tuturor ca un model de dedicare și umanitate.

Plecarea ei subită lasă în urmă un gol imens, un dor nesfârșit și o tristețe care cu greu poate fi exprimată în cuvinte. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă acum către familia sa, prietenii apropiați și toți cei care au avut bucuria de a fi alături de ea.

În aceste momente grele, Federația Română de Handbal își exprimă recunoștința profundă pentru tot ceea ce Iryna a însemnat pentru sportul românesc și pentru moștenirea pe care ne-o lasă. Iryna va rămâne veșnic în inimile noastre, o stea care va continua să strălucească deasupra noastră.

În memoria sa, Federația Română de Handbal roagă toate echipele de handbal din Liga Florilor MOL respectiv Liga Zimbrilor, să țină un moment de reculegere cu ocazia disputării jocurilor din etapa I.

Drum lin, Iryna. Odihnește-te în pace!

Federația Română de Handbal
28 August 2024
București