MESAJUL PREȘEDINTELUI FEDERATIEI ROMANE DE HANDBAL PENTRU CLUBUL DINAMO

Președintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, a luat notă cu îngrijorare și surprindere de intenția Președintelui Clubului Sportiv Dinamo de a retrage echipa de handbal din semifinala Campionatului României. Alexandru Dedu consideră afirmațiile doamnei Elisabeta Lipă drept incorecte și de natura a aduce deservicii nu numai handbalului ci și întreg sportului românesc.

Președintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu a declarat: ” Am un respect total pentru întreaga carieră și activitate sportivă a doamnei Elisabeta Lipă. Declarațiile sale prin care amenință cu retragerea echipei vin însă în contradicție cu spiritul mișcării olimpice și al modului în care se desfășoară competițiile noastre. Îmi pare că doamna Lipă s-a lăsat influențată de terțe persoane care au judecat acest caz fără prea multă bună-credință. Meciul dintre Minaur și Dinamo a fost arbitrat de cel mai bun cuplu de arbitri români, Constantin Din si Sorin Dinu, de fapt, cel mai bun cuplu european, desemnat de catre Federatia Europeana de Handbal, să arbitreze finala Ligii Campionilor.”

Considerăm un posibil abandon al echipei Dinamo ca fiind de o gravitate excepțională, mai ales în condițiile în care echipa se află în luptă pentru titlul de campioană. Vom sancționa cu duritate orice atitudine de acest tip. Și atragem încă o dată atenția că acuzațiile nefondate și formulate fără probe vor fi judecate de instanțele sportive cu aceeași duritate. Îi invităm pe toți cei care dețin probe de activități în afara spiritului sportiv, să le depună la comisii sau direct la autoritățile statului de specialitate. Federatia Romana de Handbal va sprijini orice demers de această natură în interesul sportului nostru și al publicului care ne este alături.