Tricolorul, pe logo-ul W19 EHF EURO 2023

 

Startul Europeanului feminin de tineret, găzduit de România, la Pitești și Mioveni, acolo unde cele mai puternice 16 echipe la acest nivel din Europa se vor bate pentru trofeu, se apropie cu pași repezi.

 

Turneul care are loc între 6 și 16 iulie are acum și un logo, realizat în România, de graficieni români, logo care va fi prezent în toate sălile, dar și în social media și în comunicatele de presă emise cu ocazia acestui turneu.

 

Păstrând cerințele Federației Europene de Handbal (EHF), logo-ul are câteva elemente distinctive, pornind de la grafica EHF pentru numele turneului (W19), până la jucătoarea de handbal – simbol al competiției – dar și o minge stilizată, colorată în culorile tricolorului.

 

Așadar, logo-ul, pe lângă turcoazul obișnuit deja pentru turneele finale găzduite de EHF, subliniază și țara gazdă, prin culorile tricolorului – roșu, galben și albastru.

 

Turneul final W19 EHF EURO 2023 are loc între 6 și 16 iulie în România, la Pitești și Mioveni. România va face parte, în grupe, din Grupa B, alături de Germania, Portugalia și Islanda. Primele două echipe din fiecare grupă vor merge în grupele principale.

 

Meciurile României din grupă au loc la Pitești, după următorul program: Islanda (joi, 6 iulie, ora 19:45), Portugalia (vineri, 7 iulie, ora 19:45) și Germania (duminică, 9 iulie, ora 19:45).

Hai, România!