Aseară a început lupta echipei naționale de handbal feminin cu greutățile inerente urcușului spre vârful de performanță. Olanda a învins greu România, așa cum a declarat chiar antrenorul echipei adverse la conferința de presă, recunoscând că au avut noroc.

Ambiția fetelor noastre a fost atât de puternică, încât galeria românilor, care a creat o atmosferă minunată, a salutat repetat echipa, la finalul jocului: „Mândri de voi!”. Cu siguranță, lupta continuă. Învingătoarea de ieri (29-28 la final) s-a temut de echipa României și fetele noastre au câștigat respectul tuturor. Mulți jurnaliști străini le-au felicitat pe fetele noastre la final, ca după o victorie.

Motivația de la început este acum completată și de îndârjirea care vine dintr-o frustare provocată de nedreptatea rezultatului, influențat și de factori aflați dincolo de controlul jucătoarelor. Ele își pot corecta propriile greșeli și pot fi și mai puternice, astfel încât greșelile altora să nu mai fie plătite de fetele noastre.

În momente de cumpănă se văd caracterele tari. Echipa noastră nu cedează. Azi strângem rândurile, ne unim, ne refacem. Mâine urmează o nouă luptă, cea cu Franța, o altă echipă puternică. Hai România!