„Am încredere în potențialul jucătoarelor convocate și îmi doresc să arătăm la Campionatul European ca o echipă unită care luptă la fiecare meci indiferent de adversar.

Este adevărat că ne-am confruntat cu o situație complicată în formarea lotului, având în vedere că una din condițiile obligatorii de participare la Campionatul European din acest an este ca fiecare jucătoare să aibe schema completă de vaccinare(booster). Fiind condiționați de această regulă, am solicitat o evidență care să cuprindă eligibilitatea jucătoarelor din lotul lărgit de 35. Din păcate, o serie de jucătoare nu îndeplinesc acest criteriu de participare și nici nu au fost de acord să se vaccineze, decizie ce reprezentă un drept al fiecăreia în parte, care ține de sănătate și nu de partea sportivă.

Ca atare, pe lângă Laslo, Bucur, Miticus, Zamfirescu cu probleme medicale, se adaugă și alte jucătoare care completează lista de indisponibilități. Situația inițială a fost și mai dificilă, însă o parte importantă din cadrul lotului au acceptat și înțeles condițiile impuse de regulament, astfel că vom alinia un mix de jucătoare cu experiență și jucătoare tinere, cinci din ele fiind debutante la un turneu final.

Am convingerea că fiecare jucătoare va da tot ce-i mai bun pentru echipa națională și ne propunem să luptăm până la ultima picătură de energie pentru suporterii echipei naționale. HAI ROMÂNIA!”


Florentin Pera,

antrenorul principal al echipei naționale de handbal feminin