O secțiune dedicată tuturor celor implicați direct în activitatea handbalistică: ”DEZVOLTARE” 

Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH detaliază:
„Această secțiune este dedicată tuturor celor implicați în activitatea handbalistică, de la jucători, antrenori, până la arbitri, observatori, care doresc să-și lărgească aria competențelor. Îl văd ca pe un instrument la îndemâna oricui dorește să se dezvolte, indiferent de direcție.”

Sunt 3 categorii în această secțiune nouă: Educație, Concept de joc și Concept de antrenament.

1. La „Educație” veți găsi informații despre viitoare cursuri, seminarii, webinarii dedicate antrenorilor, arbitrilor, observatorilor/delegaților.
2. „Concept de joc” e o subsecțiune dedicată conceptelor de joc ale echipelor naționale de handbal ale României, care conține în prezent explicarea sistemelor defensive folosite la lotul național de senioare al României. 
3. Partea dedicată bazei teoretice și practice a procesului de instruire în handbal.

Momentan există și pot fi analizate o serie de documente cu privire la: testări ce pot fi aplicate pe sportivii handbaliști diferențiate pe categorii de vârstă, programe de antrenament pentru dezvoltarea forței, planificarea pe termen lung a antrenamentului pe componente fizice și tehnico-tactice, riscul de accidentare în perioada ciclului menstrual, etc.” (Cristina Vărzaru).
 
De unde pleacă această inițiativă? ”Răspundem în acest fel nevoii exprimate de către membrii noștri afiliați și le transmitem în același timp că suntem la început de drum cu acest proiect, care va fi periodic adus la zi, astfel încât să putem acoperi toată aria de necesități privind jocul de handbal.” (Cristina Vărzaru).