SCM Gloria Buzău a învins CSM București, scor 35-29 (17-15) și a câștigat Cupa României FAN Courier și Supercupa României, în primul meci al sezonului.

”Fetele au câstigat, le felicit pentru lupta pe care au avut-o azi în compania campioanei. Mă bucur pentru această competiție, mă bucur pentru această cupă câștigată, sperăm să avem anul acesta o prestație bună. Este momentul nostru, acum ne bucurăm, dar în câteva zile o luăm de la început”, a declarat Aurelian Roșca, antrenorul SCM Gloria Buzău.

”Nu am cuvinte să spun ce simt acum, sunt fericită pentru echipa mea, pentru antrenor, pentru tot stafful. E o bucurie imensă, am sperat, a fost un meci foarte greu, dar nu am renunțat și în final am ieșit învingătoare. Cu sigurantă Buzăul se luptă pentru o medalie în acest campionat. Va fi mult de muncă, dar deocamdată ne bucurăm de rezultat și de cele două cupe”, a spus Alexandra Subțirică (SCM Gloria Buzău).

La rândul său, antrenorul CSM București, Adrian Vasile, a declarat : ”E un test pentru noi cum să înțelegem că în zilele în care în faza defensivă lucrurile nu ne ies bine cum să încercăm să corectăm. Azi din păcate ne-a fost aproape imposibil să corectăm faza defensivĂ, am întâlnit o echipă a Buzăului care a jucat aproape perfect și evident că a meritat această victorie. Pentru noi, întrebarea și testul acestei zile, care e bine ca vine atât de devreme, este cum să rezolvăm anumite situatii din meci, cum să corectăm mai repede. Evident că atunci când joci cu o cupă pe masă nu ai cum să nu fii afectat de înfrângere.”