Nationala sub 17 ani a Romaniei joaca in aceasta seara contra Turciei, de la ora 18.00, in sala Gheorghe Baritiu din Turda, partida decisiva pentru calificare la Campionatul European din Macedonia din vara.

In prima partida disputata la Turda, tricolorele antrenate de Mariana Tarca au invins categoria Finlanda, scor 30-22. Cea mai buna marcatoare a fost Alexandra Muntean (CNE Rm.Valcea), autoare a 7 goluri. In celelalt meci din grupa de calificare, Turcia a invins si ea Finlanda cu 27-20. Nationala Romaniei are nevoie asadar de minimum un rezultat de egalitate pentru a obtinele biletele pentru Skopje. Intrarea la meci este libera, dar spectatorii care au abonament la partidele echipei masculine HC Potaissa Turda au prioritate la intrarea in sala. 

Parada dedicata handbalului in Turda 

”16 PUI DE DAC, ROMANIA MANDRA FAC!”, a fost sloganul pregatit de Federația Romana de Handbal pentru acest turneu. Sambata, sute de turdeni au asistat astfel la prima parada dedicata handbalului romanesc.

Evenimentul a pornit de la primaria din localitate, unde edilul Tudor Stefanie le-a oferit premii celor trei delegatii. Insotite de fani, noua mascota (dacul) si stindardul de lupta (lupul dacic), jucatoarele au facut apoi un mars spre centrul orasului.  

Echipele au fost prezentate publicului local in acordurile noului imn al federatiei (Caciula), iar toti cei care au dorit și-au făcut fotografii cu cateva glorii ale acestui sport: Mariana Tarca, Luminiaa Hutupan sau Alexandru Dedu.

Aceasta actiune face parte din programul nostru de promovare a handbalului in toate orasele si regiunile tarii. Ma bucur ca am gasit la Turda un interes puternic din partea comunitatii si sper sa mai organizam aici evenimente de anvergura international. Multumim totodata Companiei de Apa Aries Turda pentru sprijinul financiar in organizarea turneului de calificare – a declarat presedintele FRH, Alexandru Dedu.