Naționala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania și va întâlni, pe lângă Norvegia, alte două echipe din Asia care vor fi desemnate după finalizarea Campionatului Asiei, din septembrie.

Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Norvegia este cea mai puternică echipă din grupa noastră de la turneul final programat în luna decembrie, primul cu 32 de formații la start.

”Tricolorele” s-au întâlnit cu nodicele cel mai recent în martie, la Turneul Preolimpic, meci pierdut de România la cinci goluri.

Cu toate astea, selecționerul Adi Vasile este încrezător că echipa pe care o va alcătui la CM, cu multe jucătoare tinere, va face față cu brio competiției.

”Ne-am întâlnit constant și îmi place să jucăm împotriva celor mai buni. Mă inspir mult din handbalul lor, sunt acea echipă pe care toată lumea vrea să o bată. Meciul cu Norvegia de la Turneul Preolimpic a fost unul dintre cele mai bune pe faza de atac ale României, gândindu-ne la câte goluri am reușit să le marcăm pe atacul pozițional. Evident, nemaifiind Cristina, lucrurile se vor schimba”, a declarat Adrian Vasile, selecționer al echipei naționale feminine de handbal a României.

Antrenorul a explicat că vor fi multe schimbări la nivel de lot, dar privește acest aspect ca un plus pentru viitor.

”Sunt câteva modificări pe care le-am făcut, câteva fete care nu vor mai fi la lot, Cristina Neagu va reveni doar la anul... Vom avea multe jucătoare tinere, pe care trebuie să le facem să creadă de la etapă la etapă și să le pregătim să atingă un vârf de formă la borna ”intermediară” Paris 2024”, a ad[ugat Adrian Vasile.

Echipele au fost împărțite în opt grupe la turneul final din Spania, primele trei clasate din fiecare grupă urmând să se califice în Main Round, acolo unde formațiile vor fi ”împerecheate” A cu B, C cu D, E cu F și G cu H.

Practic, dacă nu apar surprize, în Grupa Principală România ar trebui să se dueleze cu Olanda, campioana mondială en-titre și Suedia, locul patru la JO de la Tokyo. Primele două clasate din cele patru grupe merg în sferturile turneului.

Grupele Campionatului Mondial 2021, Spania 

Grupa A

FRANȚA

MUNTENEGRU

ANGOLA

SLOVENIA

Grupa B

RUSIA

SERBIA

CAMERUN

POLONIA

Grupa C

NORVEGIA

ROMÂNIA

ASIA 3

ASIA 4

Grupa D

OLANDA

SUEDIA

AMERICA DE NORD

ASIA 5

GRUPA E

GERMANIA

UNGARIA

CEHIA

SLOVACIA

GRUPA F

DANEMARCA

ASIA 1

TUNISIA

CONGO

GRUPA G

CROAȚIA

ASIA 2

AMERICA DE SUD 1

AMERICA DE SUD 3

GRUPA H

SPANIA

AUSTRIA

AMERICA DE SUD 2

ASIA 6