Naționalele de  senioare și de seniori încep lupta la Campionatul European de Beach Handball din Bulgaria. Am stat de vorbă cu Ionica Munteanu, componentă a lotului feminin ce a făcut deplasarea la Varna.

Ce obiectiv ai la CE din Bulgaria?

Sunt o sportivă foarte ambițioasă și luptătoare, îmi doresc tot timpul să câștig, deci am un obiectiv măreț. Mi-ar plăcea să ne clasam pe un loc cât mai bun, să visăm chiar la a intra în 1-4.

S-a scris mult despre alăturarea ta la lotul de beach handball. Se așteaptă mult de la tine, simți o presiune în plus din această cauză?

Credeți că poate fi presiunea mai mare față de cum am avut  toată cariera? Sunt aici să mă bucur de handbal, de această experiență inedită, nu văd motivul pentru care mi-aș pune singură presiune. 

Ce mesaj le transmiți junioarelor aflate la început de drum?

Le-aș transmite să-și urmeze visul, să-și pună obiective mărețe, după care să fie serioase, să muncească pentru a le atinge. Totul este posibil atunci când crezi și experiența mi-a arătat că niciodată nu este prea târziu să ajungi acolo unde îți dorești.

Cum ai caracteriza întreaga ta carieră în handbal?

Sunt mulțumită de tot ce am realizat, experiențele acumulate mi-au format caracterul. Consider că cea mai mare realizare ar fi dacă am reușit să inspir și să fiu un exemplu de urmat. A fost un drum cu bune și cu mai puțin bune, m-am bucurat de tot ce mi s-a oferit.