Naționala de Tineret întâlnește în cadrul Campionatului European U 19 din Slovenia, reprezentanta Cehiei. Pentru a se califica în TOP 8, România are nevoie de un scor cel puțin egal în această seară.

Am stat de vorbă cu selecționerul Horațiu Pașca despre evoluția de până acum a echipei și despre așteptările de la meciul de azi.

Despre rivala de astă seară

”Întâlnim o formație cehă extrem de disciplinată. I-am văzut și la celelalate meciuri, extrem de determinați, cu un atac elaborat și foarte bine pus la punct. Echipa care va reuși să facă mai puține greșeli și să fie mai concentrată va avea câștig de cauză.”

Despre victoria împotriva Norvegiei 

”O victorie muncită, o victorie importantă pentru noi și din punct de vedere al moralului, o victorie care ne duce în poziția de a ne lupta pentru calificarea în primele 8 formații ale Europei în meciul împotriva Cehiei.”

Concluziile de până acum

”Cu Norvegia am avut o primă repriză aproape perfectă. Diferența s-a făcut pe faza de apărare, noi reușind să ne apărăm foarte bine. Norvegia, o echipă recunoscută, care reușește să înscrie, a reușit doar 6 goluri. Însă, cum a trecut înfrângerea cu Ungaria, la fel a trebuit să treacă și victoria cu Norvegia pentru că trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Cehia.”

Partida este transmisă pe https://ehftv.com/home .