Naționala de tineret a României întâlnește astă seară la ora 20.00 reprezentativa Norvegiei, într-un meci decisiv pentru calificarea în primele 8, în cadrul Campionatului European U-19, care se desfășoară la Celje (Slovenia).

După meciul de ieri cu Ungaria, încheiat cu scorul de 27-17 (12-11) în favoarea campioanei europene a acestei generații, am stat de vorbă cu selecționerul Horațiu Pașca :

Ce concluzii putem trage din meciul cu Ungaria care să ne ajute în disputa cu Norvegia ?

Ar trebui să rămânem cu prima repriză. Sunt conștient că nu e suficient să joci bine 30 de minute pentru a câștiga un meci, însă nu putem ignora total faptul că una dintre favoritele la câștigarea trofeului ne-a înscris doar 6 goluri în 23 de minute. Din păcate, în a doua repriză, ne-am pierdut luciditatea în atac și le-am permis maghiarelor să înscrie goluri ușoare, care au cântărit greu în evoluția noastră ulterioară. Dacă vom reuși să menținem un nivel ridicat în apărare și nu vom permite Norvegiei să-și pună în valoarea contraatacul și faza a doua, unde excelează, vom avea câștig de cauză.

Cum gestionați timpul scurt de recuperare între meciuri ?

Staff-ul medical împreună cu preparatorul fizic au elaborate un protocol de refacere imediat după joc. Toată lumea joacă în aceleași condiții și cred eu că cine va reuși să gestioneze mai eficient refacerea de după meciuri va avea o șansă în plus.

Cum e atmosfera la lot și cum priviți faptul că Norvegia a fost învinsă ieri ?

Atmosfera în lot e una bună și trebuie să rămană așa. Le spuneam și fetelor după meci că am pierdut o luptă, nu întreg războiul și o dată cu surpriza de ieri, în care Cehia a învins Norvegia, totul depinde doar de noi.

Meciul poate fi urmărit pe https://ehftv.com/home