Azi, naționala feminină de tineret a întâlnit reprezentativa Poloniei într-un prim meci amical, desfășurat la Ploiești, care s-a încheiat cu victoria oaspeților: 29-33 (14-20). Mâine urmează al doilea meci de pregătire cu Polonia, înaintea campionatului european din Slovenia care începe săptămâna viitoare. 

După meci, am stat de vorbă cu selecționerul naționalei noastre, Horațiu Pașca.

Care sunt concluziile în urma meciului de azi?

Un prim meci după o lungă perioadă de pauză, un meci care cred eu că ne aduce cu picioarele pe pământ pentru că, pentru a câștiga trofee, e nevoie de foarte multă muncă. Noi mai avem multe lucruri de pus la punct într-o perioadă destul de scurtă. Mă bucur și că a trecut perioada examenelor de bacalaureat pentru că o parte dintre jucătoare au ajuns aseară în cantonamentul echipei naționale după patru zile de examene și cred că nu am reușit să fim suficient de concentrați pentru meciul pe care l-am desfășurat.

Unde credeți că s-a făcut direfența?

Cred că totuși diferența de 6 goluri pe care a avut-o Polonia la pauză e destul de mare față de ceea ce s-a jucat în teren. Noi am marcat destul de multe goluri, până la final 29, în prima repriză 14, și cred că diferența s-a făcut pe faza de apărare unde am pierdut mai toate duelurile de 1 la 1 și nu am reușit să ne apărăm așa cum ne-am fi dorit.

Ce așteptări aveți de la meciul de mâine?

Sper să fi trecut emoțiile unui prim meci internațional după atât de multă vreme, sper ca fetele să fi conștientizat faptul că nu e suficient doar să te prezinți la sală ca să câștigi un meci, e nevoie de rigurozitate, de multă disciplină, de dăruire. Din punct de vedere tehnico-tactic, vom încerca să schimbăm ceva pe faza defensivă în așa fel încât să fim mai eficienți.