Loturile naționale de handbal pe plajă (senioare, seniori, junioare și juniori) se află în această perioadă într-un stagiu de pregătire și de selecție în stațiunea Venus.

Adrian Georgescu, care pregătește, alături de Ionuț Deli Iorga naționala de senioare, ce va participa la Campionatul European de beach handball din Bulgaria (12-19 iulie) ne-a explicat care sunt obiectivele echipei și care este atmosfera din cantonament:

”Perioada de pregătire de la Venus, ca în fiecare an, ne mobilizează pentru a face lucruri mărețe pentru naționala de beach handbal. După un an în care, din cauza pandemiei, am întrerupt activitatea de pe plajă, ne mobilizăm să recuperăm. Din păcate, la echipa națională feminină de beach handball nu avem multe jucătoare care să mai fi practicat handbalul pe plajă. Am introdus în perioada de pregătire și câteva meciuri amicale cu reprezentativa Bulgariei. Luăm totul pas cu pas și ne pregătim pentru Campionatul European din Bulgaria. Sperăm la un loc cât mai sus în clasament. La momentul actual, fiecare loc avansat de la coada clasamentului este un progres pentru noi.”

Mihai Rohozneanu, antrenorul echipei de juniori, este de părere că ”Atmosfera la beach handball este întotdeauna plăcută și condițiile noastre de pregătire sunt bune. E destul de greu să ne propunem obiective mărețe, având în vedere situația noastră și aici mă refer la perioada relativ scurtă de pregătire și dificultățile întâmpinate la selecția sportivilor. Cu siguranță vom face tot ce ține de noi să obținem rezultate cât mai bune.”

Florin Ciupitu, cel care antrenează, alături de Cristina Romila, echipa națională de junioare, și-a propus să se claseze în primele 8 locuri la Campionatul European din Bulgaria, din luna iulie: ”Atmosfera este bună, suntem foarte bucuroși că vremea ține cu noi deocamdată, având în vedere că este un sport complementar outdoor. Suntem la început de drum cu generația 2004 2005 și obiectivul meu și al Cristinei Romila este de a crea o echipă cât mai bună. Ne-am propus să vedem cât mai multe jucătoare la beach handball  pentru a stabili un lot cu reale calități pentru acest sport. Pentru europeanul din Bulgaria din iulie, obiectivul nostru este să intram în 1-8. Mai avem timp să ne punem la punct până atunci și suntem conștienți de faptul că misiunea nu va fi deloc ușoară deoarece avem o grupă grea, cu adversari de tradiție.”