Sala Polivalentă și Sala Rapid din București au fost gazdele ultimului turneu din Liga Florilor MOL, etapele 28-30, organizat în perioada 30.05.- 3.06.2021.
CSM București a primit trofe
ul la finalul meciului cu SCM Craiova. Formația antrenată de Bogdan Burcea a reușit să învingă campioana, scor 27-26. Echipa pregătită de Adrian Vasile și Iulia Curea a obținut 79 de puncte în cele 28 de etape disputate.

La finalul ultimului meci al sezonului, Cristina Neagu, jucătoare la CSM București s-a declarat mândră de parcursul echipei din sezonul 2020-2021.

Concentrarea a scăzut pe acest final de campionat. Este un titlu pe deplin meritat. Ne dorim să avem fanii alături de noi. Ne dorim să revenim la normalitate, atât în sport, cât și în viață. Urmează o vacanță binemeritată, după care ne pregătim pentru noul sezon”, a transmis handbalista.

Tehnicianul formației din București, Adrian Vasileconsideră că titlul obținut în Liga Florilor MOL este unul meritat

”Cred  a fost un titlu foarte muncitAceastă pandemie ne-a făcut  ne adaptăm la o situație nouăÎmi doresc pe viitor să înțelegem  trebuie  devenim mai stabili și mai siguri”, a concluzionat antrenorul.

Medaliile de argint au fost obținute de CS Minaur Baia Mare. Echipa pregătită de Costică Buceschi a încheiat sezonul cu 73 de puncte, la 6 lungimi în spatele celor de la CSM București. Cele mai bune marcatoare ale sezonului din Liga Florilor MOL au fost Jovana Kovacevici de la CS Minaur Baia Mare și Luciana Marin Popescu, jucătoare la CSM Slatina. Cele două handbaliste au marcat fiecare câte 177 de goluri.

La finalul meciului din ultima etapă, antrenorul formației CS Minaur Baia Mare a declarat că este mulțumit de locul secund ocupat în Liga Florilor MOL.

Sunt bucuros că am reușit să terminăm pe locul doi în campionat. Îmi pare rău că lotul nu rămâne același și în sezonul viitor. Sperăm ca sezonul următor să ținem ritmul și să încercăm să facem performanță”, a concluzionat antrenorul.

 

Ultima treaptă a podiumului a revenit formației SCM Râmnicu Vâlcea. În ultima etapă, Vâlcea a învins Rapid București, scor 33-26.

La finalul jocului, am discutat cu antrenorul formației SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera.

”Am un sentiment de mare satisfacție și împlinire profesională. A fost o perioadă foarte frumoasă pentru mine la Vâlcea. Mă bucur că am realizat toate obiectivele de performanță. M-am simțit foarte bine la Vâlcea. Țin să mulțumesc tuturor celor implicați la echipă”, a transmis tehnicianul

Clasamentul Ligii Florilor MOL, la finalul sezonului competițional, este următorul:

1.CSM București 79 p

2.CS Minaur Baia Mare 73 p

3.SCM Râmnicu Vâlcea 69 p

4.SCM Gloria Buzău 53 p

5.CS Măgura Cisnădie 52 p

6.CS Rapid București 46 p

7.CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 43 p

8. HC Dunărea Brăila 43 p

9.HC Zalău 42 p

10.CSM Slatina 34 p

11. SCM Craiova 31 p

12. CS Dacia Mioveni 2012 25 p

13. CSM Galați 13 p

14. CSU Cluj-Napoca 12 p

15. CS Activ Prahova-Ploiești 5 p

16. CS Crișul Chișineu-Criș*

La finalul sezonului competițional, în Divizia A au retrogradat formațiile CSM Galați, CSU Cluj-Napoca și CS Activ Prahova Ploiești. Echipa C.S. Crișul Chișineu-Criș a fost retrasă din Liga Florilor MOL prin adresa nr.69 din 14/12/2020*SCM Craiova și CS Dacia Mioveni 2012 vor lupta la baraj, împotriva formațiilor care au evoluat în Divizia A, CSM Roman și Corona Brașov.

Turneul de baraj din Liga națională de handbal feminin are loc în perioada 7-9 iunie 2021 la Buzău. La finalul competiției vom afla toate echipele care vor participa în următorul an competițional din Liga Florilor MOL.

Sezonul a fost unul atipic și publicul nu a avut acces la jocuri, din cauza pandemiei de COVID-19. Meciurile organizate de Federația Română de Handbal au putut fi urmărite prin intermediul platformei FRH TV, dar și la T.V.R., principalul partener media.