CSU Știința București și CSM Deva sunt echipele nou promovate în prima ligă a handbalului feminin

La încheierea turneului care s-a desfășurat la Blejoi, antrenorul federal Nicoleta Alexandrescu a declarat: ”Încep prin a mulțumi tuturor celor 20 de echipe participante în sezonul competițional 2020-2021 al diviziei A pentru că au reușit să încheie un an competițional atipic, plin de situații neprevăzute și pentru că, în aceste condiții dificile generate de situația pandemică actuală, au adus în sala de sport tinere sportive de mare perspectivă. Referitor la turneul final, pot spune că a fost o atmosferă fantastică, o emulație în rândul sportivelor care a dus la câteva jocuri foarte disputate. Felicit echipele nou promovate în Liga Florilor MOL sezon 2021-2022, CSU Știința București și CSM Deva, care au muncit, au luptat și au câștigat. Succes în sezonul competițional viitor, va fi un sezon foarte dificil pentru că, în Liga Florilor MOL se va reduce numărul echipelor participante de la 16 la 14.”

Marian Muntean, antrenorul principal CSM Deva, a spus: ”Având susținerea administrației locale prin înființarea Clubului Sportiv Municipal, muncipiul reședință a județului Hunedoara revine pe prima scenă a handbalului feminin românesc. CSM Deva a avut o singură sincopă în acest sezon, în turneul 2 de la Târgu Jiu, în rest fetele având victorii pe line. Cireașa de tort a fost turneul final, turneu cu 3 victorii importante, victorii care arată valoarea, profesionalismul și perseverenta fetelor și stafului tehnic și administrativ. Handbalistele de la CSM Deva și-au valorificat din plin superioritatea la capitolele valoare, vârstă și experiență. Așadar sezonul viitor echipa noastră va evolua pe prima scena a handbalului românesc și cu siguranța fetele noastre vor fi la fel de perseverente și profesioniste , iar noi trebuie să le susținem indiferent de momentele frumoase sau dificile prin care vor trece”.

La ândul său, Sorin Barza, antrenorul principal CSU Știința București, a adăugat: ”Este o promovare în prima ligă a unui grup extraordinar de jucătoare care a pornit pe acest drum în urmă cu 5 ani. Am avut încredere în noi de la începutul sezonului și, pornind cu a 4-a șansă în turneu, am răsturnat toate previziunile. Pentru noi rezultatul nu este întâmplător, acesta apărând în urma unei munci asidue. Pot fi evidențiate mai multe jucătoare, dar accentul îl punem pe acest grup extraordinar”.