Astăzi a avut loc ultima etapă a sezonului în Liga Zimbrilor. Formația din Ștefan cel Mare și-a trecut în palmares al 5-lea titlu consecutiv, încheind sezonul cu o victorie, scor 27-24, împotriva celor de la Steaua București. Dinamo a câștigat matematic titlul, în urmă cu două etape, după victoria obținută împotriva echipei Minaur Baia Mare, scor 31-25. Jucătorii antrenați de Constantin Ștefan și Sebastian Bota au obținut 79 de puncte, în cele 28 de partide disputate și a înregistrat 26 de victorii, 1 egal și o înfrângere.

 “Mă bucur că suntem campioni și felicit întreaga echipă, jucătorii staff-ul, conducerea și nu în ultimul rând, suporterii. Ne vom bucura pentru acest titlu și vrem să câștigăm Cupa României”, a declarat Constantin Ștefan, antrenorul echipei Dinamo București.

Căpitanul formației din Ștefan cel Mare, Dan Savenco s-a declarat mulțumit de sezonul recent încheiat. “Anul acesta am câștigat patru trofee, titlul național, Cupa României, Supercupa României și așteptăm să cucerim Cupa României, a două oară consecutiv”, a concluzionat handbalistul.

Pe treapta secundă a podiumului din Liga Zimbrilor, s-a clasat Potaissa Turda. Echipa pregătită de Horațiu Gal și-a asigurat medaliile de argint, după victoria obținută în fața celor de la Minaur Baia Mare, scor 30-26.

Medaliile de bronz revin echipei HC Doborgea Sud Constanța. În ultima etapă a sezonului, gruparea de pe litoral a învins HC 2012 Buzău, scor 30-27.

Sezonul a fost unul atipic și publicul nu a avut acces la jocuri, din cauza pandemiei de COVID-19. Meciurile organizate de Federația Română de Handbal pot fi urmărite, prin intermediul platformei FRH TV, dar și la T.V.R., principalul partener media.

Foto: Mihai Neacsu