După meciul cu Muntenegru, am stat de vorbă cu selecționerul naționalei masculine, Rareș Fortuneanu, despre prestația echipei noastre, în partida care ar fi putut să ne ducă la Campionatul European din 2022.

”Am avut două scenarii favorabile: victoria sau meciul egal - ambele ne-ar fi putut aduce calificarea. Noi ne-am dus în Muntenegru să câștigăm, știind că ei au avut două meciuri în patru zile. Am încercat să pregătim faza defensivă și să profităm de cele două schimbări pe care ei le-au propus ca să marcăm goluri pe contraatac și faza a doua, lucru care nu a funcționat așa cum trebuie. Apărarea a mers bine, dar nu am reușit să înscriem pe contaatac. Acest lucru ne-a defavorizat pentru că pe faza ofensivă nu am reușit să găsim soluții ușoare. Ei au avut o apărare agresivă, ceea ce i-a favorizat și au avut impact pe linia noastră de 9 metri. Echilibrul s-a rupt la începutul reprizei a doua, pe greșelile noastre individuale, care au fost în număr de 18. Toată repriza a doua a trebuit să fim în urmărire, presiunea a fost pe noi, ar fi trebuit să nu facem greșeli în atacul pozițional”, a spus Rareș Fortuneanu.

În ceea ce privește campania de calificare, selecționerul consideră că acesta ”s-a pierdut  la cele două meciuri cu Kosovo. Din păcate, este încă o campanie pentru Campionatul European ratată.”

Foto: Sorin Pană