România a fost învinsă de vicecampioana mondială Suedia în preliminariile EURO 2022, cu scorul de 31-23, în meciul disputat la Sibiu pe 28 aprilie.

”În meciul de azi am rivalizat cu vicecampioana mondială 15 minute, după care a fost un meci în sens unic”, a spus selecționerul naționalei masculine, rareș Fortuneanu, la conferința de presă de după meci.

Legat de faptul că primul contraatac al echipei a venit foarte târziu, antrenorul a declarat: ”Nu am reușit să recuperăm prea multe mingi și, din punct de vedere fizic, am fost dominați de Suedia, chiar dacă faza a doua și contraatacul au fost niște lucruri pe care le-am lucrat și am insistat pe ele.”

În privința șansei pe care o avem în meciul cu Muntenegru, selecționerul este de părere că ”o șansă avem tot timpul. Muntenegru o să aibă și ei presiune, vor aborda meciul tare. Trebuie să ne refacem și să ne gândim că mergem acolo la luptă. În primul rând, ar trebui să avem o stare de spirit foarte bună, apoi ar trebui să avem o apărare ermetică, să nu le dăm prea multe spații de pătrundere și să reușim mai multe contraatacuri.”

Despre motivul care a împiedicat România să se ridice la nivelul Suediei, Fortuneanu a spus: ”Sunt mulți factori. Până în minutul 15, am fost lucizi și, chiar dacă nu am produs lucruri foarte bune în atac, am găsit soluții. În momentul în care aa început oboseala, le-am dat ocazia să marcheze câteva goluri ușoare și de acolo s-a rupt echilibrul. Apoi mai sunt și condiția fizică și valoarea individuală și colectivă.”

Pe 2 mai, România va întâlni reprezentativa Muntenegrului la Podgorica.

Foto: Sorin Pană