Pentru prima dată, Minaur Baia Mare se califică între cele mai bune patru echipe din European Handball League. Felicitări pentru performanță echipei conduse de Costică Buceschi, dar și adversarelor de la Dunărea Brăila pentru parcursul de până acum!

După ce au învins la o diferență de 7 goluri în tur (31-24), Minaur Baia Mare - Dunărea Brăila s-a încheiat azi tot cu victoria maramureșencelor (27-25).

”Astăzi, după un joc foarte dificil cu Dunărea Brăila, echipa Minaur a reușit să treacă mai departe în ultimul act al competiției, în Final 4. A fost un joc foarte disputat între 2 echipe care au arătat un handbal foarte bun. Brăila a venit să-și vândă scump pielea în meciul retur, chiar dacă în primul meci au pierdut la 7 goluri. Au venit să încerce să întoarcă rezultatul. S-au bătut în prima repriză, au condus la pauză, dar în jumătatea a doua a jocului, Baia Mare a reușit să revină și să câștige la două goluri. Sunt foarte bucuros că am terminat ambele manșe cu victorie, sunt foarte bucuros că am ajuns în Final 4 și sper ca, odată ajunși acolo, să ne batem pentru trofeu”, a declarat Costică Bucheschi, antrenorul Minaur Baia Mare.

La rândul său, antrenorul echipei Dunărea Brăila, Neven Hrupec, a spus: ”În primul rând, felicitări echipei din Baia Mare pentru că a câștigat meciul de azi! Noi am fost mai buni în prima repriză, ei au fost mai buni în cea de a doua. La finalul meciului, am ratat 2 sau 3 ocazii și regret că nu am putut reduce din diferență. Din nefericire, ne-au lipsit câteva jucătoare importante, iar pentru echipa noastră a fost prea mult. În opinia mea, dacă am fi fost în formulă completă, am fi avut mai multe șanse. Pe de altă parte, sunt satisfăcut de atitudinea echipei, de jocul nostru din apărare. În plus, sunt optimist cu privire la performanțele noastre din campionatul intern. Sper că o să continuăm cu meciuri bune și rezultate la fel de bune. În final, doresc echipei Minaur Baia Mare noroc și mult succes să câștige trofeul, vom fi suporterii lor!”