Laura Pristăvița a declarat după meciul cu Muntenegru că tristețea este foarte mare în sânul echipei: ”Cred că a fost o săptămână destul de lungă, încărcată cu multe emoții și cred că și-a pus amprenta asupra noastră și asupra evoluției noastre din teren. Chiar dacă am câștigat azi, nu suntem fericite, încercăm să ținem capul sus pentru că există viitor în handbal și îmi doresc ca fetele să creadă în acest vis.”

Despre adversare și greșeli

”Am avut o grupă destul de grea, fiecare meci a contat, s-a jucat până în ultimul minut.” (…) Durerea a început de ieri, eu am simtit-o de ieri, dar azi a fost mai dură. Cred că primul pas greșit a fost înfrângerea de ieri și apoi azi că nu am reușit să înscriem mai multe goluri. E dureros, dar timpul o să ne ajute să trecem peste.”

Viitorul handbalului

”Îmi pare că nu am reușit să ne calificăm, dar nu aș vrea să lăsăm capul jos. Nu aș vrea ca fetele să renunțe la acest vis, de a ajunge la Jocurile Olimpice. Chiar dacă multe dintre noi nu o să mai fim aici. Încercăm să ținem capul sus, există viitor în handbal. (…) Multe dintre noi n-o să mai fie aici, dar îmi doresc ca cele ce vin din spate să creadă în acest vis.”

”Avem și noi o vârstă, ca să ajungi la o altă Olimpiadă mai sunt încă 4 ani, probabil câteva dintre noi n-o să mai continuăm, nu știm care este drumul nostru. Îmi doresc ca oricine face pasul la Națională să lupte pentru orice campionat și orice calificare care se joacă pentru România.”

Un vis…

„Mi-aș fi dorit ca meciul să se prelungească măcar cu un minut, pentru că eram pe val și șimțeam că am putea să înscriem încă 2 goluri în plus. Aș vrea să rămân cu părerea asta, că puteam să ne calificăm dacă mai erau 2 minute sau 1 minut cel puțin.”

Foto: Sorin Pană