Prezenți la conferința de presă organizată online de Federația Română de Handbal, portarul naționalei, Denisa Dedu, și selecționerul Adrian Vasile au făcut declarații despre prestația echipei din meciul cu Norvegia și și-au exprimat încredrea în șansa noastră de mâine, în meciul cu Muntenegru.

”Sunt mândru de modul în care ne-am luptat tot meciul, de atitudinea pe care am avut-o, de faptul că în momentele grele n-am cedat și am încercat să ne aducem aminte de tot ce am discutat în săptămâna asta și de lucrurile pe care le dorim să fie ca și bază. Nu e un sentiment plăcut înfrângerea asta la 5 goluri, pentru că nu așa s-a simțit realitatea din teren. Înainte să venim aici am discutat că avem 2 meciuri pe care trebuie să le jucăm ca și cum ar fi ultimele noastre meciuri. Mâine mai avem un meci și am foarte mare încredere că mâine vom reuși să ne calificăm la Tokio”, a declarat Adrian Vasile

”Sunt mândră de echipa mea, de faptul că nu am cedat niciodată și ne-am luptat până în ultimul moment. Mâine avem un nou meci și vom da totul pe teren ca să obținem calificarea”, a spus Denisa Dedu.

Avem nevoie de o victorie la 5 goluri împotriva Muntenegrului

”Cu siguranță nu e nimic imposibil, credem în șansa noastră. O să fie greu, dar o să fie o implicare totală din partea noastră. Ieri Muntenegru a făcut un meci bun, au un spirit de luptă, dar consider că și noi azi l-am avut. Mâine se întâlnesc două echipe cu același spirit, dar sper ca mâine să fim noi cele învingătoare.” (Denisa Dedu)

”Diferența asta de 5 goluri face ca meciul de mâine să fie pe viață și pe moarte. Dar cred că așa ar fi fost oricum. Înainte de turneul ăsta, așa cum am discutat, avem 2 meciuri pe care trebuie să le tratăm ca și cum ar fi ultimele meciuri din viața noastră.” (Adrian Vasile)

Pentru Adrian Vasile, pașii pe care România i-a făcut azi sunt un plus: ”Am jucat contra campioanei europene. Timp de 60 de minute am încercat cu toate puterile noastre să fim în joc. (...) Din punctul de vedere al spiritului de luptă, al dorinței, cred că am făcut niște pași foarte mari azi în teren și sunt foarte mulțumit de meciul de azi pentru că înseamnătatea fiecărei mingi e foarte mare și vine cu o presiune foarte mare.”

Mai putin de 24 H până la meciul de mâine

”Tot ce e importat acum e susținerea pe care noi și sper că toată lumea o are față de echipă, pentru că s-au luptat până la epuizare și nu cred că există joc perfect, iar fetele au încercat să faca tot ce a depins de ele astăzi. Așa că sunt foarte mulțumit.” (Adrian Vasile)

Foto: Sorin Pană