”Simt echipa foarte conectată, și jucătoarele, și noi, staff-ul, la înseamnătatea acestui turneu preolimpic și avem o stare optimă de start, suntem foarte pregătiți de start”, a declarat Adrian Vasile, selecționerul echipei naționale, în cadrul conferinței de presă online organizată de Federația Română de Handbal.

Despre dorința de a câștiga 

”În aceeași măsură în care echipele se cunosc, în aceeași măsură există calitate în fiecare echipă. De multe ori, e vorba despre asta, despre cum poate un grup să aibă o energie extraordinară și despre cum poate din această energie extraordinară să iasă la un moment dat la iveală niște individualități. Cred că specificul unui astfel de turneu preolimpic e că toată lumea vine cu toată puterea, cu toată dorința, cu toată inima să se califice, așa că o să aibă cu siguranță și o doză de sacrificiu. Fiecare turneu seamănă cu fazele finale ale unei competiții. E foarte multă încleștare în această competiție și e nevoie și de minți lucide.”

Denisa Dedu și Cristina Laslo

”N-am fost foarte îngrijorați știind că Denisa a avut Covid acum trei săptămâni. Sigur că nu e plăcut să ai câteva fete pe care trebuie să le oprești în hotel, dar Ștefan (Ciuntu, n.n.) s-a ocupat bine de ele în acel antrenament care oricum ar fi fost un antrenament de activare. Așa că, la finalul zilei de ieri, din punct de vedere fizic și-a îndeplinit obiectivele. Rezultatul testelor a venit târziu în noapte, iar de dimineață a fost ceva care a trecut pe lângă noi și ne-am liniștit.”

Echipa din Muntenegru

”Din punctul de vedere al atacului, trebuie să știm că echipa din Muntenegru se bazează pe niște relații de joc formate în foarte mulți ani, în care fetele au lucrat împreună la echipa de club și de acolo vor veni cu o lecție făcută, știu ce vor face pentru fiecare situație. Au fost două lucruri tactic diferite pe care Muntenegru le-a jucat la turneul din Danemarca, unul dintre ele a fost modul în care au jucat 7 contra 6. Cred că vom juca împotriva Muntenegrului așa cum îl știu, o echipă extrem de bună în lume care poate să câștige de multe ori doar pentru că au o energie fantastică și asta e principala lor caracteristică.”

Jucăm la victorie

Înaintea turneului preolimpic, mintea noastră a fost foarte clară: avem 2 meciuri, primul, împotriva Norvegiei, pe care vom lupta să-l câștigăm, al doilea, împotriva Muntenegrului. Cred că e foarte important să abordezi sportul cu cea mai mare dorință, cea mai mare seriozitate și cel mai mare respect. Nu cred că un meci e câștigat sau pierdut din start. Cred că trebuie să fim pregătiți pentru fiecare moment în timpul meciului, iar mai mult decât atât, la câtă adrenalină e în acest turneul preolimpic, cred că avem suficiente resurse să facem față cu bine celor două meciuri. (...) România a bătut Norvegia în 2018 la o diferență foarte mare de goluri. Cumva, înainte de acel meci, lumea nu spunea că Norvegia o să câștige cu siguranță? Nu cred în lucrurile astea la un astfel de turneu. Trebuie să fii maxim pregătit și maxim concentrat să poți să cultivi identitatea de campion și identitatea unei echipe. O echipă mare abordează fiecare meci la victorie și asta trebuie să facem și noi. (...) Trebuie să avem foamea aceea de rezultat și să fim, într-un sens pozitiv, ca niste câini în teren, ca o haită non-stop unită.”

Cristina Neagu

”N-ar fi un secret dacă cineva ar lua-o pe Cristina om la om, a fost una dintre temele pe care le-am avut la antrenament și am luat câteva variante, dar cred că avem foarte multă valoare în rest astfel încât nu este atât de liniștitor când o scoți pe Cristina din joc să faci față celorlalte jucătoare.”

Fără frică

”Nu mi-e frică de nimic. Ca antrenor, trebuie să te pregătești pe tine bine astfel încât mesajul pentru echipă să fie foarte clar.”