După ce testul RT-PCT inițial a avut un rezultat neconcludent, astăzi Denisa Dedu a primit rezultatul negativ și s-a alăturat colegelor ei: ”Am avut puține emoții, dar mă bucur că până la urmă am ieșit negativă și m-am putut alătura echipei. Am lipsit câteva ore din angrenajul echipei, dar am venit înapoi și vom încerca să ne facem treaba cât mai bine.”

Contextul pandemic impune un protocol strict, dar sportivele noastre nu au dificultăți de adaptatre la regulile impuse: ”Nu este plăcut, nu avem ce face, trebuie să ne conformăm”, spune portarul naționalei.

Despre atmosfera din cadrul echipei și despre obiectivul de a obține calificarea, Denisa Dedu a declarat: ”În cadrul echipei e atmosferă bună. Sunt două meciuri importante pentru toată lumea, sunt două echipe puternice și îmi doresc din suflet să facem un joc cât mai bun și să obținem calificarea.”

Deși Norvegia este considerată favorită, Denisa crede în șansa noastră: ”În ultimii ani, am reușit să ne ținem de ele în meciuri destul de echilibrate, iar uneori să le și învingem. Avem șansa noastră, n-o să fie ușor, dar atât timp cât o să avem o energie bună și o să aplicăm ceea ce am pregătit, cu siguranță le vom pune probleme și nicidată nu se știe. Orice se poate întâmpla atunci când e un meci echilibrat.”

Și dacă poate pe hârtie bătalia se dă cu Muntenegru, Denisa crede că ”noi și echipa din Muntenegru suntem cotate oarecum egal din punct de vedere valoric. Ne dorim să câștigăm atât meciul de mâine, cât și cel cu Muntenegru și cel mai important e să obținem calificarea. Cea mai importantă e forma de moment în ziua respectivă și fiecare cum reușește să-și facă temele mai bine.”

După ce cu puțin timp în urmă a trecut prin boala provocată de Sars-Cov2, Denisa se simte încrezătoare în forța și în experiența ei: ”Nu e ușor în perioada asta de pandemie să revii după două săptămâni de inactivitate, dar cred că am căpătat experiență și mă ajută să echilibrez situația și să fac față.”