După un meci terminat cu scor egal la Priștina, naționala masculină a României a pierdut în fața reprezentativei din Kosovo, la Sala Polivalentă din București, cu scorul de 25 la 30, la în etapa a 4-a din grupa 8 preliminară a Campionatului Europan din 2022.

După un meci început bine, ai noștri au fost conduși la pauză cu o diferență de 4 goluri (12:16), nereușind să se replieze în cea de a doua repriză.

La conferința de presă de la finalul meciului, selecționerul Rareș Fortuneanu, întrebat dacă se gândește să renunțe, a declarat: ”Ne asumăm eșecul și nu renunțăm așa ușor. Este un moment greu pentru echipă și, dacă m-aș retrage acum, aș fi ca un căpitan de navă care își abandonează echipajul.”

Pentru România au marcat: Grigoraș (7), Dumitriu (5), Bujor (4), Negru (3), Fenici (2), Fotache (2), Buzle (1), Dedu (1).

Au înscris pentru Kosovo: Kastriot Jupa (8,) Valon Dedaj (7), Drenit Tahirukaj (4), Egzon Gjuka (4), Deniz Terziqi (3), Luigj Quni (1), Bujar Ramosaj (1), Drilon Tahirukaj, (1), Lulezim Shabani (1).

Pentru naționala masculină urmează meciul cu Suedia (28 aprilie, Sibiu) și cu Muntenegru  (2 mai, Podgorica).

Foto: ActionFoto