Selecționerul Adrian Vasile a anunțat lotul național de senioare convocat pentru perioada de pregătire centralizată din perioada 14-18 martie de la Bucuresti și Turneul Preolimpic din 18-21 martie.

Acesta este format din următoarele sportive:

Băcăoanu Raluca

Buceschi Eliza

Dedu Denisa

Florica Cristina

Hosu Daciana

Iuganu Ana Maria

Laslo Cristina

Moisă Laura

Neagu Cristina

Ostase Lorena

Perianu Gabriela

Pintea Crina

Polocoșer Anca

Popa Andreea

Popa Laura

Pristăvița Laura

Dumanska Yulyia

Seraficeanu Sonia

După anunțarea lotului, Adrian Vasile a declarat care au fost criteriile care au stat la baza alegerilor sale și ce așteptări are de la echipa sa în următoarea perioadă.

La fiecare reunire sunt puține zile de pregătire, reușești într-un timp scurt să implementezi ideile de joc?

Cred că mereu la echipele naționale cel mai mare inamic este timpul, pentru că nu este niciodată suficient ca să faci toate lucrurile așa cum ți-ai dori. Pe de altă parte, nivelul de concentrare care se atinge într-un interval atât de scurt, când totul este foarte comprimat, și nivelul de adrenalină, fac să compensăm lipsa timpului. Foarte importantă a fost etapa de pregătire de la finalul lunii februarie, când am apucat să ne întâlnim, să ne simțim în teren, să punem la punct foarte multe lucruri în privința jocului nostru. Consider că pentru acest turneu preolimpic acea perioada a fost foarte utilă.

Care este plusul pe care-l are naționala noastră în acest moment?

Cred că plusul unei echipe va fi întotdeauna unitatea de grup, dorința de victorie, responsabilitatea rezultatelor și a numelui pe care România îl are în handbal. Cred că avem un mix de jucătoare cu experiență și jucătoare tinere care sunt obișnuite cu competiția la nivel internațional și cu tot ce presupune stresul competiției la nivel înalt.

Care e strategia prin care reusești să-ți motivezi echipa?                                                                                                                                                                                    

Atunci când joci în tricoul echipei naționale, deja vii cu un factor de extramotivare și cu un factor de sacrificiu pe care ești dispus să îl faci pentru echipa națională, pentru că știi că ai tot timpul responsabilitea unei țări întregi care este în spatele tău și care te susține. Într-adevăr, noi, ca antrenori, trebuie să avem niște unelte prin care le motivăm și le ținem concentrate și în priză, dar cred că, pentru un astfel de turneu și pentru a fi în echipa națională, există deja un pachet de dorințe și de motivare pe care fiecare jucătoare sunt convins că îl are.

Explică, te rog, în câteva cuvinte, alegerile făcute pe posturi.

Nu e ușor să faci lotul unei echipe naționale pentru că, pe de o parte, sunt jucătoare de valoare în România și, pe de altă parte, din păcate, acest an este foarte atipic și scoate cumva din ritm anumite echipe, mai ales cele care nu participă în competițiile europene. În plus, este virusul care pune probleme. Dar ceea, atât eu, cât și staff-ul, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experiență și cu foame de rezultate foarte mare, care să conștientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic și a șansei de a merge la Tokyo. Aș spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut.