Naționala masculină de handbal a României a plecat azi spre Kosovo, pentru meciul din preliminariile Campionatului European. Duminică, ”tricolorii” întâlnesc din nou codașa grupei, dar pe teren propriu, în Sala Polivalentă din București.

După 24 de ani de absență la un turneu continental, echipa pregătită de Rareș Fortuneanu are șanse reale să ”prindă” Euro! ”Tricolorii” sunt pe locul doi (2 puncte), după liderul Suedia (4 puncte) și în fața Muntenegrului (2 puncte) și statului Kosovo (0 puncte).

Mâine și duminică handbaliștii primei noastre reprezentative întâlnesc Kosovo, iar două victorii i-ar aduce mai aproape de calificarea la Campionatul European din 2022, organizat de Ungaria și Slovacia, între 13-30 ianuarie.

”Băieții sunt determinați, cele două meciuri sunt importante pentru obținerea a patru puncte care vor conta mult în calculele calificării. Plecăm favoriți, dar este bine să știm că noi suntem adversarii noștri. Nu putem avea sincope și trebuie să fim concentrați toate cele 60 de minute pentru că cei din Kosovo sunt luptători. Momentele în care te crezi superior sunt cele mai periculoase și de aceea ne trebuie atenție maximă”, a declarat Rareș Fortuneanu, selecționer al naționalei masculine de handbal a României.

”Întotdeauna meciurile ușoare sunt cele mai grele. Dacă vom câștiga cele două meciuri, vom fi 80 la sută calificați la Europene. Ar fi un vis pentru mine”, a spus Mihai Popescu, căpitanul naționalei masculine de handbal a României.

”Pornim cu prima șansă, aceste meciuri ne pot duce aproape de European după foarte, foarte mult timp. Este un pic mai greu să te concentrezi când știi că adversarul este mai slab decât tine, dar miza este atât de mare încât nu vom face pași greșiți”, a menționat Călin Căbuț, component al naționalei României de handbal.

”Nu ne permitem să greșim în aceste două meciuri cu Kosovo, nu ne vom relaxa, chiar dacă suntem favoriți. Cu două victorii am fi mai aproape de Euro. Vom lua pas cu pas fiecare meci, pentru ca la final să facem hora bucuriei și să strigăm împreună ”România, a spus Cristi Ghiță, component al naționalei României de handbal.