Naționala feminină de handbal intră pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru turneul preolimpic din luna martie.

Fără antrenorul Adi Vasile, depistat pozitiv cu Coronavirus, Cristina Neagu și celelalte componente ale lotului vor efectua săptămâna viitoare un stagiu de pregătire de patru zile, la București, sub comanda ”secundului” norvegian Bent Dahl.

Chiar dacă nu va fi prezent alături de echipă, selecționerul a stabilit cu staff-ul său cum se va desfășura acțiunea de la București.

”Este foarte importantă această perioadă de pregătire. Fiecare zi pe care o vor petrece împreună va fi de folos. Vor fi patru zile în care ne vom concentra pe noi, dar vom analiza și adversarele din turneul preolimpic și ne vom pregăti împotriva atuurilor pe care cele trei echipe le au. De la prima acțiune pe care am avut-o, fetele au studiat materialele pe care le-au primit și acum vom pune în practică ceea ce am văzut în materialele respective”, a spus Adi Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Tehnicianul va fi în contact permanent atât cu staff-ul, cât și cu fetele din echipă, pentru a eficientiza la maximum aceste zile de antrenament.

”Nu este cea mai normală situație, pentru că antrenorul nu poate fi prezent la această acțiune, dar deja am înțeles cu toții că perioada în care suntem trebuie să ne facă să ne adaptăm, așa că am mare încredere în fete și în staff, că vor face ca lucrurile să meargă bine. În momente dificile oamenii au resurse nebănuite de putere, energie, spirit și în toate lucrurile acestea stă esența unei echipe. După această perioadă va urma o analiză a ultimei luni, apoi vom vedea ce mai avem de corectat și de remediat în perspectiva turneului preolimpic, a adăugat antrenorul.

Între 19-21 martie, ”tricolorele” vor încerca să câștige biletele de participare la Jocurile Olimpice. Turneul la care fetele vor participa va avea loc în Muntenegru, România urmând să întâlnească naționala țării-gazdă, campioana europeană Norvegia și Thailanda. Se va juca sistem fiecare cu fiecare, iar primele două echipe merg la Olimpiadă.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU ACȚIUNEA DIN 23-27 FEBRUARIE

Băcăuanu Raluca

Buceschi Eliza

Ciucă Diana

Dincă Nicoleta

Florica Cristina

Hosu Daciana

Ilie Alina

Iuganu Ana Maria

Laslo Cristina

Moisă Laura

Moroianu Andra

Neagu Cristina

Ostase Lorena

Perianu Gabriela

Pintea Crina

Polocoșer Anca

Popa Andreea

Popa Laura

Pristăviță Laura

Șerban Elena.

STAFF TEHNIC

Bent Dahl – antrenor secund

Fort Mauri Jaume – antrenor cu portarii

Ciuntu Ștefan – preparator fizic

Ciocoiu Florin – medic

Gigiu Cristinel – kinetoterapeut

Mărășteanu Claudiu – Maseur

Cheregi Ioan Radu – performance analist

Alexandrescu Nicoleta  - antrenor federal.

FOTO: SORIN PANĂ