Antrenorul Adrian Vasile s-a văzut, pentru câteva ore, cu jucătoarele echipei naționale, cărora le-a explicat filosofia sa și le-a dat ”teme pentru acasă” în perspectiva turneului preolimpic din martie.

Noul selecționer și-a început misiunea la cârma naționalei cu o întâlnire cu fetele din lotul lărgit pe care va miza la jocurile din turneul preolimpic. Adrian Vasile și-a prezentat staff-ul, le-a vorbit jucătoarelor,  apoi i-a dat cuvântul căpitanului Cristina Neagu, care le-a transmis și ea un mesaj coechipierelor.

”Am avut o întâlnire foarte emoționantă, mereu este o energie aparte atunci când vorbești jucătoarelor echipei naționale. Având tricoul pe care scrie România pe mine, spun că jucăm cu 23 milioane de oameni care ne susțin tot timpul”, a spus Adrian Vasile.

Toată energia este direcționată către JO

Naționala feminină se va lupta în martie pentru biletele la Olimpiadă, iar întreaga atenție a selecționerului și a staff-ului său este concentrată pe turneul preolimpic.

”Trebuie să avem foame de acest turneu olimpic și să ne vizualizăm la Tokyo. Trebuie să muncim pentru visul nostru numit Tokyo. Eu mă vizualizez la Tokyo, este un vis să ajungi la JO, am muncit mult pentru acest proiect în trecutul meu cu naționala Muntenegrului, iar pandemia ne-a dat planurile peste cap... Viața m-a recompensat și m-a adus în situația să pot face asta cu cea mai frumoasă echipă posibilă, alături de țara mea și voi face tot ce pot pentru ca vara să ne prindă la turneul olimpic”, a adăugat selecționerul naționalei.

Tocmai pentru a fi siguri că fetele știu totul despre adversare, dar înțeleg și filosofia sa, Adrian Vasile le-a dat acestora ”teme pentru acasă”.

”Timpul este foarte scurt până la turneul preolimpic, mi-am dorit ca de la prima întâlnire și până la prima acțiune fetele să primească documente despre sistemul nostru defensiv, clipuri video cu adversarele, astfel încât la primul antrenament împreună deja să fii câștigat responsabilitatea și înțelegerea despre ce are fiecare de făcut”, a mai spus selecționerul.