Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal a decis, prin vot secret, să nu continue contractul cu selecționerul Bogdan Burcea. Membrii comisiei au înaintat și o listă de înlocuitori, în fruntea ei fiind antrenorul lui CSM București, Adi Vasile.

După un Campionat European foarte slab pentru ”tricolore”, astăzi a venit momentul deciziilor, iar voturile celor 19 persoane din Comisia Tehnică a FRH nu i-au fost favorabile lui Bogdan Burcea.

”S-a dorit să se găsească soluții pentru apropierea naționalei de Olimpiadă. Ședința s-a făcut azi pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece și să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul național, au fost 12 voturi împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului și 2 anulate”, a declarat Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

Nominalizați la postul de selcționer au fost: Adi Vasile, Bogdan Burcea, Horațiu Pașca și Aurelian Roșca.

”Au fost nominalizați opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea și apoi la egalitate, domnii Pașca și Roșca. Dacă eșuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, și tot așa”, a adăugat președintele Federației Române de Handbal.

Varianta unui antrenor care conduce în paralel și prima reprezentativă, și un club, nu este deloc îmbrățișată de președintele FRH.

”Nu îmi place, nu sunt de acord, dar, dacă cei din Comisia tehnică așa au hotărât, așa se va face. Până la finalul săptămânii sper să ajung la un acord cu un antrenor pentru că trebuie stabilit staff tehnic, strategie și tot ce este nevoie pentru a fi pregătiți de turneul olimpic”, a conchis Alexandru Dedu.

Turneul preolimpic bate la ușă, iar până în martie noul selecționer trebuie să rezolve toate problemele de la echipă.

”Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puține într-un timp atât de scurt”, a mai spus președintele FRH.

Alexandru Dedu și secretarul general FRH, Cristina Vărzaru, nu au avut drept de vot.