Naționala masculină de handbal se pregătește în aceste zile în București, iar toată atenția ”tricolorilor” este îndreptată spre meciurile din preliminariile turneului final de anul viitor. 

Handbaliștii primei reprezentative au început în forță 2021 și trag tare pentru a fi la capacitate maximă în martie, atunci când este programată ”dubla” cu Kosovo, din campania de calificare la Euro 2022.

”Principalul obiectiv este calificarea la CE 2022, iar după cele două meciuri jucate deja ne gândim că am făcut un pas mare. Prestațiile bune cu Suedia și Muntenegru trebuie confirmate cu Kosovo. Este un adversar foarte periculos pe teren propriu, chiar dacă, poate, pare accesibil”, a spus Rareș Fortuneanu, selecționerul naționalei

”Am avut un parcurs bun în actuala campanie, avem un avantaj că am câștigat acasă cu Muntenegru. Dacă ne facem jocul în dubla cu Kosovo, avem prima șansă la locul doi. Noi ne gândim și la o victorie cu Suedia. La meciurile cu Kosovo trebuie să fim focusați pentru a evita să avem parte de surprize”, a declarat Cristi Fenici.

”Mondialul din ianuarie, ultimul pe care-l vedem la televizor”

De pe 13 până pe 31 ianuarie, Egiptul găzduiește Campionatul Mondial de handbal, competiție la care ”tricolorii” nu s-au calificat. Sătui să urmărească meciurile importante la televizor, handbaliștii naționalei spun că va fi ultimul turneul final fără echipa noastră printre participante.

”Nu am reușit calificarea la un turneu final de mult timp și acum chiar avem o șansă importantă. Ar fi minunat să începem să ne calificăm la turneele finale, iar Mondialul care va începe în Egipt să fie ultimul la care noi să nu participăm”, a spus  Cristi Fenici.

”Ne dorim cu toții ca turneul final care începe săptămâna viitoare să fie ultimul pe care-l vedem la televizor”, a adăugat Rareș Fortuneanu.