Bogdan Burcea și Robert Licu au susținut o conferință de presă online în care au făcut analiza prestației echipei naționale la Campionatul European din Danemarca.

Despre rezultatele la acest turneu european, selecționerul Bogdan Burcea a declarat: ”Handbalul feminin românesc a hrănit România cu rezultate pozitive atât la nivel de club, cât și la nivel de echipă națională. Oamenii s-au obișnui cu rezultate, e normal să aibă pretenții de la noi, însă la acest campionat european nu am reușit. Vreau să le mulțumesc jucătoarelor și staff-ului că ne-am deplasat aici ca să apăram culorile echipei naționale. (…) Atât eu, cât și fetele, nu ne declarăm mulțumiți de rezulatele echipei, însa nu putem să nu observăm că există jucătoare care pot contribui la rezultate în viitor.”

În privința turneului preolimpic ce urmează, selecționerul a spus: ”Calificările din martie la Jocurile Olimpice trebuie considerate niște obiective intermediare. Handbalul feminin românesc și  echipa națională trebuie restructurate. Suntem într-o situație în care trebuie să ne gândim la viitor, altfel aceste turnee nu vor mai exista.”

Robert Licu, antrenorul secund al naționalei, este de părere că ”rezultatul este cel care dă oglinda prezenței noastre la campionatul european. Privind rezultatele și jocul, nu e ceea ce ne dorim de la handbalul românesc.”

Referitor la turneul preolimpic, el a adăugat: ”Timpul este scurt, echipele vor juca și în cupele europene, însă va trebui să încercăm să facem o performanță mai bună decât la europene.”