După meciul de azi, încheiat cu scorul de 26-24 în favoarea Ungariei, naționala are mai puțin de 24 de ore până la întâlnirea de mâine cu Olanda.

Iată care au fost declarațiile antrenorului Bogdan Burcea la conferința de după meci: ”Mergem mai departe, trebuie să continuăm. Mâine e alt meci, sperăm să avem mai mult noroc. Va fi greu, pentru că nu avem zi de pauză, este un program greu pentru jucătoare, acum, la final de turneu. Sper ca toate să termine cu bine turneul. Cât despre program, poate că nu este cea mai bună decizie care s-a luat pentru sportivi.”

Selecționerul este optimist și se gândește la obiectivele pentru 2021: ”Trebuie să avem grijă de viitorul nostru și de prezența de turneul preolimpic.”

Cu toate că rezultatul nu a fost unul pozitiv pentru România, prestația portarilor a fost, ca de obicei la acest Campionat European, la înălțime. Ana Măzăreanu, portarul care și-a făcut intrarea în meci cu o paradă spectaculoasă, a declarat: ”Ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci. Ne-am pregătit foarte bine, dar am făcut foarte multe greșeli și asta a contat foarte mult în final. Mâine e un alt meci, vrem să ne odihnim și să câștigăm.”

Autoarea unui gol în partida cu Ungaria, Ana Maria Iuganu, a spus: ”A fost un meci greu, am întâlnit un adversar dificil. Ne-am pregătit, însă nu am avut noroc, am ratat multe lovituri și suntem dezamagite de acest rezultat, dar trebuie să uităm pentru că avem foarte puțin timp de recuperare și mâine trebuie să fim gata pentru întâlnirea cu Olanda”. 

Copyright Jozo Cabraja - kolektiffimages

Copyright Stanko Gruden - kolektiffimages

Copyright Jozo Cabraja - kolektiffimages