Înaintea meciului de mâine cu Ungaria, Eliza Buceschi a vorbit despre starea de spirit a echipei naționale și despre necesitatea schimbării de atitudine în abordarea următoarelor meciuri.

Ce așteptări ai de la meciul cu Ungaria?

Este clar că este un meci între două echipe care nu au îndeplinit ce și-au propus atunci când au ajuns aici. Va fi un meci dificil și îmi doresc să arătăm mai bine decât am făcut-o până acum, pentru că, în acest turneu, dacă e să privim lucrurile real, cred că am jucat o repriză cu Polonia și una cu Norvegia.

Care este starea de spirit a echipei, acum, înainte de întâlnirile cu Ungaria și Olanda?

Suntem supărate că nu am reușit să câștigăm decât un meci, nu am reușit să jucăm mai bine, asa cum ne-am dorit, însă încercăm să strângem rândurile, și până la ora meciului, să arătăm mai bine. Cred că, în puținul timp care ne-a rămas, nu prea mai putem să punem lucruri la punct, dar cred că ar trebui să lucrăm mai mult la atitudiunea pe care o avem.

De unde poate veni schimbarea de atitudine?

Consider că nu mai avem nimic de pierdut. E clar că nu putem ajunge în primele șase echipe din Europa, așa cum ne-am dorit și, poate, cu această presiune luată de pe umerii noștri, vom fi mai degajate.

Care e cel mai important lucru învățat la acest turneu?

Trebuie să învățăm puținele lucruri bune care au rămas și să mergem mai departe. Eu în continuare mă bucur să pot să joc și să pot să fiu aici pentru că, în urmă cu un an, nu mi-aș fi imaginat că acest lucru se va întâmpla.

Câtă muncă trebuie să depui din punct de vedere fizic și psihic ca să ajungi la un nivel la care să fii mulțumită de tine?

Extrem de multă. Perioada asta și întâlnirea cu cele mai bune jucătoare mi-a arătat nivelul la care sunt. Acum știu ce am de lucrat și o voi face.

Cum te motivezi înainte de meci?

Îmi aduc aminte prin ce am trecut, că sunt norocoasă că sunt aici și am oportunitatea să joc și vreau să profit de fiecare minut pe care îl joc pe teren.

Au fost multe mesaje de încurajare de la suporteri. Ce a însemnat această energie primită de la ei?

De când joc eu la echipa național, mereu am avut o galerie alături de noi și era mult mai frumos și mai ușor pentru noi. Însă acei oameni au rămas în continuare și le mulțumim. Ne pare rău că nu am reușit să îi facem fericiți în acest an. Cred că vor rămâne alături de echipa națională și că vom avea parte mereu de bucurii.

Dacă ne uităm spre viitor și spre obiectivele echipei naționale, calificarea la Jocurile Olimpice, care sunt lucrurile pe care trebuie să le luăm de la acest turneu final? Ce îți dorești pentru 2021?

Este clar că ne dorim foarte mult calificarea la Olimpiadă. Am jucat cu Norvegia, un adversar pe care îl vom întâlni și în grupa de calificare la Olimpiadă. Putem să luăm prima repriză, să extragem lucrurile bune. Cred că ar trebui să fim realiști. Echipa națională nu a mai jucat niciun meci de la ultimul campionat mondial și cred că și acesta a fost un factor în jocul nostru și în ce s-a întâmplat aici. Acum avem un reper, o idee despre locul unde suntem și ce avem de muncit. Știm ce avem de îmbunătățit și cred că ar trebui să extragem lucrurile astea și să fim pregătite în martie, când vor fi meciurile pentru Olimpiadă.

Copyright: Jozo Cabraja kolektiffimages