Unul dintre motivele pentru care România a stat foarte aproape de Norvegia pe tabela de marcaj în ultimul meci din grupele preliminare a fost evoluția portarilor Denisa Dedu și Yuliya Dumanska.

Denisa Dedu, aflată într-o formă de zile mari în meciul cu Norvegia a declarat: ”Consider că mare parte a jocului ne-am bătut de la egal la egal cu echipa Norvegiei. Cred că ne-am luptat, că am arătat că echipa are valoare și că poate. Din păcate, nu am reușit să rezistăm până la sfârșit. Diferența e un pic nedreaptă pe tabelă față de cum s-a jucat.”

Chiar dacă cuvântul ”contraatac” pare să fie sinonim cu ”Norvegia”, Denisa Dedu crede că România a pus destule probleme echipei antrenate în ultimii 11 ani de islandezul Thorir Hergeirsson: ”Nu cred că ne-a fost teamă, am arătat că putem să conducem și să câștigăm, dar așa cum toți știm, Norvegia are un atu: contraatacul și fazele rapide. Prin asta s-a făcut diferența și au reușit să se desprindă. Personal, consider că le-am pus destul de multe probleme”.

Echipa României a fost de la început mai prezentă și mai dinamică decât în primele meciuri: ”Consider că în meciul acesta jocul nostru s-a îmbunătățit. Noi ne-am luptat, atmosfera dintre noi este bună, suntem unite. Poate la început s-a resimțit faptul că nu am avut niciun meci timp de aproximativ un an de zile, iar jocul nostru și relațiile nu au fost atât de bine legate. Sper de la meci la meci să creștem și jocul acesta ne-a arătat că echipa are potențial și poate avea un parcurs bun în continuare”, a mai spus Denisa.

Cu o evoluție la fel de spectaculoasă ca și a colegei sale, Yuliya Dumanska crede că va lupta la fel de convingător și în main round: ”Echipa României a arătat cum crește de la meci la meci. Noi am încercat să facem un meci cât se poate de bun, să ne completăm. Din păcate, am pierdut. Norvegia a făcut mai puține greșeli, dar noi am arătat că suntem o echipă, că suntem luptătoare și cu siguranță vom lupta și în main round.”

Sportiva de 24 de ani din Ucraina crede că la acest campionat european orice se poate întâmpla: ”Trebuie să luăm fiecare meci pas cu pas, să ne concentrăm pe echipa Croației, pentru că deja știm că vom juca cu ele. Le cunosc pe fetele de Croația, vor fi niște meciuri interesante în main round, toată lumea se va lupta pentru puncte ca să meargă mai departe. Am încredere în echipa României că vom lupta și vom crește de la meci la meci. Mi-aș fi dorit să mergem în main round cu puncte, dar important este să nu mai repetăm greșelile pe care le-am făcut.”

Copyright: Jozo Cabraja / kolektiffimages

Copyright: Jozo Cabraja / kolektiffimages