România s-a calificat în faza grupelor principale la EURO 2020

România a învins Polonia cu scorul de 28 la 24, calificându-se în faza grupelor principale cu această victorie. Poimâine urmează meciul cu Norvegia, dar deocamdată savurăm acest rezultat și ne bucurăm că naționala noastră nu a pierdut până acum niciodată calificarea în grupele principale de când a fost introdus acest sistem de joc la EURO.

După o prima repriză dificilă, care s-a încheiat cu scorul de 15-11 în favoarea Poloniei, în a doua repriză, România a renăscut, apărarea a dat încredere echipei, iar ofensiva a fost de neoprit: Lorena Ostase, jucătoarea de 23 de ani de la Slatina, a înscris gol după gol din pasele Cristinei Neagu, Eliza Buceschi și-a recăpătat încrederea și a reintrat în meci, reușind să înscrie, iar Cristina Laslo a continuat să găsească soluții, să marcheze și a fost aleasă jucătoarea meciului: ”Am început din nou prost, însă se pare că la final ne-am revenit, am stat mai bine mental și asta e cel mai important”, a spus jucătoarea de 24 de ani de la Minaur.

Laura Popa a reușit în acest meci să înscrie 2 goluri din extrema dreaptă, ea nefiind o jucătoare de această poziție. Cristina Neagu, blocată non-stop de apărarea poloneză, a înscris 8 goluri, 4 dintre ele din lovituri de la 7 metri.

Iată situația golurilor și a loviturilor la poartă:

Nume

Goluri

Aruncări la poartă

Elena Dincă

3

4

Eliza Buceschi

1

5

Cristina Neagu

8

16

Cristina Laslo

6

7

Laura Popa

2

2

Lorena Ostase

6

7

Ana Iuganu

2

2

 

© Stanko Gruden / kolektiff

© Stanko Gruden / kolektiff

© Stanko Gruden / kolektiff

© Stanko Gruden / kolektiff

© Stanko Gruden / kolektiff