Naționala feminină a participat azi la un media call, în care handbalistele au făcut declarații legate de meciul cu Germania, dar și de următorul duel, cel ci Polonia. Tricolorele au astăzi zi de pauză, iar mâine, de la ora 17.00 (în direct la Digisport, Telekomsport și Look Sport), urmează meciul cu Polonia.

Am suferit la finalizare în meciul cu Germania, am dus multe combinații bune, dar eficiența în atac a avut de suferit. Am dat foarte puține goluri, nu poți câștiga cu doar 19 goluri marcate. Nici contraatacul nu a mers. Eu am simțit tot meciul că putem învinge, că putem merge peste ele, dar ne-a lipsit ceva. Yuliya Dumanska ne-a dat semnale că ne susține puternic din spate, dar nu am reușit să facem pasul în față, din momentul în care am egalat. Fiecare trebuie să-și analizeze jocul, știm unde suntem, unde s-a greșit și sper ca la următoarele meciuri să arătăm mult mai bine. Ne responsabilizează faptul că ne lipsesc multe jucătoare titulare, că mulți români sunt cu ochii pe noi, așa că suntem de două ori mai motivate” – Cristina Laslo.

”Sunt dezamăgită de rezultatul cu Germania, dar am încredere și curaj că putem juca mult mai bine. Fiind la debut, am avut emoții foarte mari, dar am știut cum să le gestionez. Visul carierei mele s-a împlinit, pentru că am ajuns la un turneu final în tricoul naționalei. Sunt foarte fericită și sper să nu dezamăgesc” – Alexandra Subțirică.

Portărița Yuliya Dumanska a făcut minuni între buturi în jocul contra Germaniei, fiind, de departe, cel mai bun om al nostru.

”Mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa și sper ca în meciurile care vor urma să avem reușite mai multe. Ca portar trebuie să fii mental foarte puternic. Când iau un gol încerc să mă încurajez, să nu mă supăr pe mine și să mă focusez pe următoarea aruncare. Am simțit că putem întoarce meciul cu Germania, la egalitate, cu noi în atac. La acest turneu final orice se poate întâmpla” – Yuliya Dumanska.

FOTO: Sorin Pană