Declarații la cald după meciul cu Germania

Pentru prima dată la un campionat european, conferinÈ›ele de presă se desfășoară predominant online. După meciul de debut la EURO 2020 (România-Germania 19:22), antrenorul Bogdan Burcea a declarat: ”Sunt recunoscător pentru modul în care fetele au ales să lupte până al final. Cu puÈ›in mai mult noroc în unele momente, rezultatul ar fi putut fi mai bun pentru noi. Dar, în această clipă, Germania este echipa care a meritat să câÈ™tige.”

Yuliya Dumanska, portarul care a reuÈ™it parade spectaculose în meciul de debut de la EURO a felicitat echipa Germaniei È™i a susÈ›inut că va lupta în continuare: ”Felicitări Germaniei, au făcut mai puÈ›ine greÈ™eli decât noi, de aceea au câÈ™tigat. A fost un meci greu pentru ambele echipe. Echipa României a luptat azi È™i va lupta È™i în următoarele două meciuri.”  

Una dintre cele mai tinere sportive de la naÈ›ională, Andreea Popa are încredere în forÈ›a ei È™i a echipei: ”Sperăm ca la următoarea partidă să avem un parcurs cât mai bun, să începem bine meciul pentru că azi am avut un început destul de greu È™i, până ne-am revenit, a trebuit să tragem puÈ›in de noi.” 

Lorena Ostase, cea care a spart gheaÈ›a marcând primul gol după 8 minute de joc, a spus : ”La începutul meciului, am fost prea rezervate È™i sunt puÈ›in supărată, dar am încredere în echipă È™i cred că vom face meciuri mai bune în continuare.”

Nicoleta Dincă a subliniat: ”Din păcate, nu a fost un meci aÈ™a cum ne-am fi dorit noi. La finalizare a fost o mare problemă. Sperăm ca, până la următorul meci, să remediem acest lucru. Sperăm ca la antrenamentele pe care le mai avem până atunci să punem la punct tot ce mai trebuie. Era un meci important pentru moralul nostru, dar, din pacate, nu am reuÈ™it să câÈ™tigăm. Sperăm să câÈ™tigăm ambele meciuri rămase È™i să aducem cât mai multe puncte."