După meciul cu Suedia, am stat de vorbă cu antrenorul tricolorilor, Rareș Fortuneanu, despre strategia care i-a adus pe băieți în joc în a doua repriză, dar și despre modul în care va aborda întâlnirea cu Muntenegru din 8 noiembrie, de la Baia Mare.

Cum a fost primul meci după o pauză atât de lungă?

Am așteptat cu toții acest meci oficial, e un an de zile aproape de la ultimul meci împreună. Am încercat să obținem un rezultat pozitiv. Au fost două reprize diamentral opuse, în prima nu am reușit să ne impunem ritmul nici în apărare, nici în atac, în a doua am revenit în meci, în ultimele 10 minute eram la -3, păcat că nu am reușit să ne apropiem mai mult și să obținem un rezultat pozitiv. Ceea ce rețin eu este reacția de orgoliu din a doua repriză a jucătorilor.

Ce strategie ai ragândit după pauză pentru a reveni în joc?

Strategia după pauză a fost aceeași ca la început, singurul lucru care s-a schimbat a fost motivația jucătorilor, din păcate tardiv, pentru că a fost pe reacție, nu a fost în acțiune. Dacă abordam meciul cu aceeași încredere cum am facut-o la pauză, puteam produce o surpriză în Suedia. Echipa suedeză a arătat niște slăbiciuni pe care noi, din păcate, nu am reușit să le fructificăm până la sfârșit.

Cum veți aborda meciul cu Muntenegru și ce așteptări aveți de la acest meci?

Așteptarea este o victorie, este un meci decisiv, care o să cântărească mult în ecomonia calificării, trebuie să ne concentrăm, să ”evacuăm” meciul cu Suedia, mai avem 3 zile la dispoziție pentru a recupera jucătorii fizic și pentru a pregăti un meci contra Muntenegrului, care va fi total opus față de cel jucat cu Suedia, pentru că au o apărare foarte agresivă, mixtă, etajată,  3:3, 1:5 și trebuie să pregătim foarte bine pe faza de atac acest meci.

Vă mulțumim și vă urăm succes!