Pentru naționala masculină de handbal urmează primele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European 2022. Pe 5 noiembrie, România va întâlni Suedia în deplasare, iar pe 8 noiembrie este programat meciul cu Muntenegru, la Baia Mare.

Revenit la lotul național după aproape doi ani, ”veteranul” Alex Csepreghi pleacă la drum cu încredere: ”Vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși o calificare. Sperăm ca 13 să fie cu noroc pentru noi. Totul depinde doar de noi (...) Meciul cu Suedia este cel mai greu, ei au o echipă bună, joacă un handbal modern, au jucători care evoluează în Germania. Noi știm că handbalul se joacă și cu sufletul, iar asta este soluția noastră. Un egal ar fi, cu siguranță, ca și o victorie pentru noi”, a declarat el.

Rareș Fortuneanu, antrenorul ”tricolorilor”, crede că echipa sa poate ajunge la un turneu continental după o pauză de peste două decenii:” În condițiile actuale, de când competițiile interne s-au reluat, am văzut multe surprize, meciurile sunt echilibrate și sper să fie și acum cazul, la meciurile internaționale. Îmi doresc să avem războinici pe teren, jucători determinați, concentrați, disciplinați tactic și cu atitudine” – Rareș Fortuneanu, antrenor naționala masculină de handbal a României.

Prezent la primul antrenament al elevilor lui Rareș Fortuneanu, Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat: ” Dorim să ne calificăm și pornim preliminariile cu acest lucru în minte. Avem în lot câțiva jucători aflați pe final de carieră, în același timp sunt și jucători la început de drum la națională, este un mix care s-ar putea să genereze performanță și mi-ar plăcea ca cei care se apropie de final de carieră să o facă printr-o calificare și să evolueze la un turneu final major”.