După o pauză de aproape șase luni, handbalul revine în România prin Turneul Final Four al Cupei României FAN Courier la Handbal Feminin și cele două meciuri restanță din cadrul Sferturilor de Finală.

Luni, 24 august, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a votat reînceperea competițiilor interne, astfel prima competiție care se va relua va fi Cupa României FAN Courier – Handbal Feminin, urmând să se desfășoare în perioada 3-6 septembrie la Sala Polivalentă din București.

Alexandru Dedu, președinte FRH: "Mi se pare o veșnicie de când am avut ultima dată handbal. Începem handbalul, iar acest lucru ma bucură și sunt sigur că mulți alți oameni simt la fel. E bine pentru toată lumea ca handbalul să reînceapă, pentru sportivi, antrenori, conducători, staff, pentru toată lumea. Este o industrie care s-a oprit pentru destul de mult timp și nu ne-a făcut bine deloc.

Vom începe sezonul competițional cu gândul la Jocurile Olimpice și Turneul de Calificare din primăvară, la echipele românești care joacă în cupele europene și ne dorim să strângă multe puncte pentru România și să facă o figură frumoasă. Începem sezonul cu gândul la competițiile noastre majore, importante, Liga Zimbrilor, Liga Florilor MOL, Cupa României FAN Courier, Supercupa României și ne dorim multă lume alături de noi.

De la Final Four Cupa României FAN Courier mă aștept să văd bucuria de a juca handbal în primul rând. Îmi doresc ca toți să aibă grijă în acest turneu, pentru că nu s-a mai jucat de mult timp și trebuie să aibă grijă la accidentări.  Îmi doresc foarte mult ca evoluția competițiilor noastre să nu fie influențată de COVID, cu toate că este foarte probabil. În cazul în care se va întâmpla vom încerca să reglăm lucrurile așa cum trebuie, spre binele tuturor. Sunt foarte bucuros însă, în același timp și circumspect, pentru că lucrurile nu sunt tocmai fericite."

 

Programul meciurilor

Sferturi de Finală: 3 septembrie – CSM București-CSM Slatina

Sferturi de Finală: 3 septembrie – SCM Râmnicu Vâlcea-HC Dunărea Brăila

Semifinală: 5 septembrie – Rapid București-SCM Râmnicu Vâlcea/HC Dunărea Brăila

Semifinală: 5 septembrie – CSM București/CSM Slatina-SCM Gloria Buzău

6 septembrie – Finala Mică

6 septembrie – Finala Mare

 

Având în vedere prevederile legale din acest moment, accesul spectatorilor la aceste meciuri nu va fi permis.

Accesul mass media la acest eveniment se va face pe baza acreditărilor emise de către Federația Română de Handbal, procedura urmând să fie comunicată în cel mai scurt timp.